Αδέσποτη έκπληξη στη ΔΕΘ

-

- Advertisment -.
- Advertisement -

Σας ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι η στήλη δεν έχει να κάνει με πολιτική. Από την άλλη θα μου πείτε ότι στο βάθος όλα είναι πολιτική, γιατί στην πολιτική βούληση και στην επιβολή του ισχύοντος ή ακόμα ενός καλύτερου νόμου στηριζόμαστε μήπως και σταματήσουν οι κακοποιήσεις και οι εγκαταλείψεις που δημιουργούν αδέσποτα.

Γι’αυτόν τον λόγο σας γράφω σήμερα. Γιατί πραγματικά ήταν έκπληξη για μένα και φαντάζομαι και για πολλούς από εσάς ότι για πρώτη πρώτη φορά επίσημα έγινε ερώτηση  στην συνέντευξη τύπου πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την διαχείριση των αδεσπότων και για τις κακοποιήσεις ζώων συντροφιάς. Η απάντησή του, την οποία θα παραθέσω αυτολεξεί παρακάτω ήταν ικανοποιητική και αυτό είναι μια καλή αρχή. Είναι μια αρχή για να ακουστούμε εμείς “οι γραφικοί” που νοιαζόμαστε λίγο παραπάνω για την κατάσταση που βιώνουν τα αδέσποτα σ’αυτή τη χώρα.

ήταν λοιπόν μια ερώτηση στη ΔΕΘ. Με μια απάντηση που δείχνει πρόθεση. Καλή πρόθεση.αλλά ακόμα θεωρητική. Είμαστε εδώ όλοι. Πρόθυμοι να βοηθήσουμε να γίνει πράξη και για να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος με αποτέλεσμα.

Υ.Γ. η απάντηση του ΠΘ: Πολύ χαίρομαι για την ερώτηση σας. Δεν είναι από αυτές που συνήθως γίνονται σε τέτοιες συνεντεύξεις. Αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι τίποτα δεν με θυμώνει πιο πολύ -και νομίζω ότι ισχύει για πάρα πολλούς συμπολίτες μας- από το να βλέπω περιστατικά κακοποίησης ζώων, τα οποία μας προσβάλλουν όλους βάναυσα. Αλλά προφανώς το ζήτημα δεν εξαντλείται μόνο εκεί. Υπάρχει ένα συνολικότερο ζήτημα διαχείρισης, τι κάνουμε με τα αδέσποτα. Υπάρχει μία συνολική ανάγκη να ξαναδούμε το νομοθετικό πλαίσιο -και έχω ήδη ζητήσει από την κοινωνία των πολιτών, από φιλοζωικές οργανώσεις να μας κάνουν προτάσεις για ένα συνολικό σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αφορά στα ζώα συντροφιάς. Οι προηγούμενες προτάσεις που είχαν γίνει ήταν εκτός τόπου και χρόνου και προφανώς δεν μπορεί να θεωρείται φορολογικό τεκμήριο το να έχει κάποιος ένα ζώο συντροφιάς -διότι είχαν ακουστεί και αυτά στο πλαίσιο της προηγούμενης διαβούλευσης. Και βέβαια, η αρμοδιότητα πρέπει να είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα -για τα ζώα συντροφιάς μιλάμε- του Υπουργείου Εσωτερικών. Διότι αυτή τη στιγμή η αρμοδιότητα κάπου είναι χαμένη μεταξύ του Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ασχολείται με παραγωγικά ζώα και έτσι πρέπει να κάνει, το Υπουργείο Εσωτερικών, όμως, είναι αυτό το οποίο επιβλέπει το ζήτημα διότι η αρμοδιότητα είναι βασικά στους δήμους. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, αλλά θα υπάρξει μία συνολική στρατηγική για το ζήτημα αυτό για το οποίο έχουμε μεγάλη προσωπική ευαισθησία. Ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε σε συνεννόηση με το πολύ ζωντανό φιλοζωικό κίνημα, το οποίο υπάρχει στη χώρα μας. Δεν μπορούν πάντα να συνεννοηθούν όλοι μεταξύ τους για το τι πρέπει να γίνει, αλλά θα πάρουμε τις απόψεις όλων και θα έχουμε επιτέλους ένα σύγχρονο πλαίσιο που θα θέσει και τους δήμους προ των ευθυνών τους με ευθύνη επιτήρησης του ζητήματος αυτού αποκλειστικά πια στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΥΓ2 το νου σας τα ζωοφιλικά σωματεία. Ενότητα χρειάζεται για να επιτευχθεί ουσιαστικός διάλογος και να υπάρξει επιτέλους αποτέλεσμα. Ενότητα και συνεργασία με τους φορείς.

ΥΓ3 βοηθάμε όλοι τα ζωάκια που έχουν ανάγκη, όπως και όποτε μπορούμε. και μην ξεχνάτε να καταγγέλετε όπου συναντάτε περιστατικά κακοποίησης.

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιώργος Τράγκας στο ΟΝΕ;

Σαν την κινούμενη άμμο είναι το πρόγραμμα στο ONE το οποίο ετοιμάζεται πυρετωδώς για να βγει στον αέρα στα...

Κρατάει το “X- Factor”. Tα γυρίσματα και η πρεμιέρα των live με την Βανδή

Ικανοποιημένο θα πρέπει να είναι το OPEN με τα ποσοστά τηλεθέασης του "X Factor" καθώς το τάλεντ σόου έκανε...

Ανεβαίνει επικίνδυνα η Κουτσελίνη, πέφτει ο Λιάγκας

Μια μεγάλη μάχη δίνεται κάθε μεσημέρι στις 12 ανάμεσα στη Ζήνα Κουτσελίνη και στον Γιώργο Λιάγκα καθώς η Ζήνα...

Πρωινή ζώνη: Διχασμένοι τηλεθεατές, μοιρασμένα ποσοστά. Ποιες εκπομπές εκπέμπουν SOS;

Μάχη σώμα με σώμα δίνουν οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές σε μια προσπάθεια να τα βάλουν με τους Τιτάνες της...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς