Ένα σπίτι για τον χειμωνα (και όχι μόνο)

team
team

Ξέρω ξέρω έχουμε καιρό να τα πούμε. Ε ήρθε η ώρα. Ήρθε και η εποχή. Κρυώνει ο καιρός σιγά σιγά και τα αδέσποτα μαζεύονται όλο και πιο κοντά μας.

Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξετε το σπίτι σας και κυρίως την καρδιά σας για ένα σκύλο ή μια γάτα; Μην προτιμήσετε να αγοράσετε. (Δεν αγοράζονται οι φίλοι άλλωστε). Πάρτε ένα αδεσποτάκι. Μπορεί να σας φανεί φοβισμένο στην αρχή. Μην ξεχνάτε ότι πέρασε δύσκολα. Ότι όλοι δεν έχουν την καλή πρόθεση που δείξατε εσείς. Μπορεί να έχει κακοποιηθεί, να το έχουν βρέξει να το έχουν διώξει ακόμα και με πέτρες, με φωνές.

Τα ζώα καταλαβαίνουν. Καταλαβαίνουν και βλέπουν την ψυχή μας. Αργά η γρήγορα αυτό το φοβισμένο πλάσμα του δρόμου θα έρθει κοντά σας. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και αγάπη. Οι εγκαταλείψεις πολλές και οι γέννες αδέσποτων ακόμα περισσότερες καθώς τα «κονδύλια» που είναι για στειρώσεις και περίθαλψη δεν φτάνουν, ή δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους.

Ας είναι. Εμείς θα είμαστε εδώ. Με άδειες τσέπες, μηδέν χώρους αλλά με δυνατή φωνή, γι’αυτούς που δεν έχουν φωνή, και γεμάτη ψυχή. Κι αυτό είναι κάτι.

- Advertisement -

Αν ψάχνετε κάποιο ζωάκι προς υιοθεσία μπορείτε να απευθυνθείτε για σκύλους είτε σε κάποια φιλοζωική της περιοχής σας ή στο ΔΙΚΕΠΑΖ:  https://www.pesydap.gr/dikepaz  (ναι εκεί που τα σκυλάκια δεν έχουν ονόματα αλλα νούμερα και περιμένουν να αποκτήσουν υπόσταση έστω και για λίγα χρόνια).

Αν πάλι θα θέλατε ένα γατί, φυσικά επειδή δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ επίσημο καταφύγιο στη χώρα (πολύ αστείο πράγματι αλλά είναι θέμα μιας άλλης μας κουβέντας),  μπορείτε να δείτε στο twitter ή στο Instagram και να διαλέξετε το χνουδωτό γατιδάκι σας στο @CatofAthens ή σε κάποια φιλοζωική της περιοχής σας.

ΥΓ (όχι που θα την γλυτώνατε): η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο για το πόσο θα σας αγαπήσει ένα ζωάκι (αντιθέτως τα λιγο μεγαλύτερα έχουν ήδη δείξει και τον χαρακτήρα τους). Δώστε ευκαιρία και σε ενήλικα ζώα να μεγαλώσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και στην ψυχική σας υγεία και αποκτήστε ένα τετράποδο πλάσμα. Θα με θυμηθείτε….

Μέχρι την επόμενη φορά, να είμαστε καλά και με πολλά πατούσια γύρω μας 😊

Η στήλη επιθυμεί πολύ να έχει επικοινωνία μαζί σας οπότε αν θέλετε, στέλνετε ερωτήσεις, απορίες, ζωάκια σας, ζωάκια που ψάχνετε, που χαρίζετε. Εδώ είμαστε: treli.adespotoi@gmail.com

Και να θυμάστε: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ…..ΜΑΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *