Το έλλειμμα στην ενημέρωση, το παρασκήνιο των απολύσεων και στη μέση ο Λάκης!

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Προφητικό αποδείχθηκε το PING PONG τις προηγούμενης εβδομάδας μιλώντας για ραγδαίες εξελίξεις στα Μίντια. Δυστυχώς, οι εξελίξεις τρέχουν όμως όχι μόνο στα Μίντια αλλά και στην πολιτική επικαιρότητα κι εκεί η κατάσταση περιπλέκεται λίγο περισσότερο. PING Καζάνι που βράζει ο ΣΚΑΪ από την Παρασκευή που ανακοινώθηκαν οι 12 απολύσεις συναδέλφων κι εκεί που κάποτε έγραφαν το Συνδικαλιστικό όργανο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους σπάζοντας απεργίες τώρα κρέμονται από τα χείλη του ορισμένοι. Βρε πώς μας κατάντησαν έτσι… Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι μια μέρα σαν τη σημερινή με πλούσια πολιτική επικαιρότητα, ο ΣΚΑΪ και η ενημέρωσή του μου λείπουν. Οχι, δεν λέω να σπάσουν την απεργία οι συνάδελφοι, δεν θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά, όπως και να το κάνουμε, υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης. Κατέληξα να βλέπω OPEN γιατί είναι το μόνο κανάλι, που επέδειξε χάρη στον Δημήτρη Μιχαλέλη άμεσα αντανακλαστικά και ενέταξε στο πρόγραμμά του έκτακτη πολιτική εκπομπή αμέσως μετά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Καλή η ετοιμότητα αλλά δυστυχώς δεν… κι αυτό γιατί ακόμα και τα πρόσωπα έχουν κάποια βαρύτητα.

skai ktirio

PONG Παρόλα αυτά, στον ΣΚΑΪ από το μεσημέρι γίνονταν προσπάθειες από κάποιους είτε να σπάσει η απεργία είτε να βρεθεί μια μέση οδός και να βγουν δελτία έστω και απεργιακά. Οπερ και εγένετο: αποφασίστηκε λοιπόν να βγει ένα δελτίο: στην τηλεόραση διάρκειας έως τριάντα λεπτά, στο ραδιόφωνο διάρκειας έως τριάντα λεπτά και έξι μονόλεπτα με τίτλους επικαιρότητας, στην ιστοσελίδα να επιτρέπεται η ανάρτηση ειδήσεων για τριάντα λεπτά. Αύριο στις 18.30 έχει οριστεί νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ενώσεων για να δουν όλοι από κοινού τι μέλλει γενέσθαι. Πάντως, για την ιστορία σας δίνω και μια πληροφορία που δεν έχει ακουστεί ή γραφτεί από κανέναν: οι απολύσεις στο κανάλι του Ν. Φαλήρου συνοδεύτηκαν με αυξήσεις, ιδιαίτερα στα πολύ χαμιλόμισθα κλιμάκια, καθώς υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι που δουλεύουν για 10 και πλέον χρόνια στο κανάλι και δεν είχαν πάρει ούτε σεντ όλα αυτά τα χρόνια.  Το κλίμα στο εσωτερικό, ωστόσο, είναι ιδιαιτέρως έκρυθμο και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ο χρόνος που η διοίκηση προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση καθώς το κανάλι είναι ακέφαλο από Διευθυντή και είναι απορίας άξιο πως θα αναλάβει – ακόμα και από αύριο όπως ακούγεται – ο Βασίλης Παπαδρόσος που θεωρείται ότι προορίζεται για τη θέση αυτή. Εν αναμονή λοιπόν ανακοινώσεων κι όχι μόνο… Για δες καιρό που διάλεξε… Αν και νομίζω ότι η θητεία του στον ALPHA ήταν άκρως διδακτική! 

lazopoulos-tsantiri

PING Και επειδή μίλησα για ανακοινώσεις όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Λάκη Λαζόπουλο και την ανακοίνωση του OPEN ότι εντάσσει τον καλλιτέχνη στο δυναμικό του. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο “γύφτος” δεν φέρνει μόνο το Τσαντίρι του από τον ALPHA στην Παιανία αλλά και την καρέκλα του καθώς λέγεται ότι θα αναλάβει και θέση συμβούλου στο νέο κανάλι κατά τα παλιά πρότυπα, ενώ η μεταγραφή του συνοδεύεται με πολλά μηδενικά, με μια προκαταβολή να έχει πέσει ήδη. Τυχαίο λέτε ότι ήταν η προ ημερών η συνάντησή του με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στο Θέατρο Ηβη όπου ο Λαζόπουλος σκηνοθετεί τα “Χτυποκάρδια στο θρανίο”; 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *