Μπαμπινιώτης- Φλέσσα: Από το Κανάλι της Βουλής και στο ΡΙΚ

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Και στο ΡΙΚ παράλληλα με το Κανάλι της Βουλής πρόκειται να ξεκινήσει να προβάλλεται μέσα στον Ιανουάριο και συγκεκριμένα από τις 2 Ιανουαρίου η εκπομπή για την γλώσσα με τίτλο «Σέ προσκυνῶ, γλώσσα» που παρουσιάζει ο Γιώργος Μπαμπινιώτης με την Βίκυ Φλέσσα.

Πέρσι μάλιστα η παράλληλη προβολή και η συνεργασία με το ΡΙΚ της Κύπρου είχαν ξεκινήσει ταυτόχρονα, ενώ φέτος ήρθε με μερικούς μήνες καθυστέρηση η συνεργασία.

Την ανακοίνωση έκανε το κρατικό κανάλι της Κύπρου αναφέροντας ότι η εκπομπή με τον  καθηγητή γλωσσολογίας Γεώργιο Μπαμπινιώτη που μοιράζεται τις πολύτιμες γνώσεις του και μας διδάσκει τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2 Ιανουαρίου και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 18:30 στο #ΡΙΚ2.

Η συγκεκριμένη εκπομπή που αποτελεί μάλιστα το πιο αγαπημένο “παιδί” του καθηγητή γλωσσολογίας μετά τα λεξικά του, μεταδίδεται στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων κάθε Σάββατο στις 7 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ. Μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν στην εκπομπή, στέλνοντας βιντεο­σκοπημένες  από το τηλέφωνό τους γλωσσικές απορίες,  όπως επίσης ερωτήσεις και  διευκρινί­σεις, στις οποίες απαντά ο κ. Καθηγητής.

- Advertisement -

Υπό τον τίτλο του προσφυούς στίχου «Σέ προσκυνῶ, γλώσσα» της αειμνήστου ακαδημαϊ­κού ποιήτριας Κικής Δημουλά, η «ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» επιλέγει να εντάξει στο νέο πρό­γραμμά της την εν λόγω γλωσσική εκπομπή, καθώς κάθε ποιότητα στη γλώσσα είναι ταυτοχρό­νως και ποιότητα σκέψεως, όπως επίσης και ποιότητα στην βίωση του κόσμου μας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *