Το πάγιο αίτημα των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού* για σύνδεση του οικισμού με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου πραγματοποιείται χάρη στην άριστη συνεργασία Δήμου Πεύκης – Λυκόβρυσης και Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής. Τα έργα ξεκίνησαν περί τα μέσα Δεκεμβρίου και αναμένεται – εκτός απροόπτου – να περατωθούν περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με συντονισμένες ενέργειες, προσωπικές παρεμβάσεις και επίσημα έγγραφα από τη πλευρά της διοίκησης του Δήμου μας,στηρίξαμε έμπρακτα ένα πάγιο αίτημα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού.Με χαρά βλέπουμε ότι οι προσπάθειες καρποφόρησαν και ξεκινούν τα έργα. Θέλω ναευχαριστήσω θερμά την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής και τον Γενικό Διευθυντήκ. Παπακωστα και τους συνεργάτες του, για την αγαστή και εποικοδομητική μαςσυνεργασία έτσι, ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημα μας για άμεση προώθηση καιεπίλυση του θέματος σύνδεσης φυσικού αερίου στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού».

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής κ. Δημήτριος Παπακώστας δήλωσε πως η ΕΔΑ Αττικής, πέρα από τις προγραμματισμένες επεκτάσεις του δικτύου φυσικού αερίου στο Νομό Αττικής, δύναται βάσει κοινωνικών κριτηρίων να λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Από τις επεκτάσεις των κεντρικών αγωγών προς κομβικά σημεία ωφελούνται και οι περίοικοι.

*Το Ηλιακό Χωριό βρίσκεται στην Πεύκη Αττικής και στεγάζει 435 οικογένειες δικαιούχων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ως ενεργειακό πρότυπο. Ζητήματα διαχειριστικά, κυρίως σε σχέση με τις τεχνολογικές πρωτοτυπίε ςκαι τις διαδικασίες συντήρησής τους αύξησαν κατά πολύ το κόστος των εγκαταστάσεων. Η τροφοδοσία με φυσικό αέριο είναι η πλέον ασφαλής, οικονομική, οικολογική και αποδοτική επιλογή για θέρμανση, ειδικά σε συνθήκες παρατεταμένου κρύου που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Αττικής.