Αντικρίζοντας την Ελευθερία: Για πρώτη φορά στο κανάλι της Βουλής

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Την ιστορική έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώ­νες μετά», σε επιμέλεια των Θοδωρή Κουτσογιάννη και Μαρίας Καμηλάκη (Βιβλιοθήκη της Βουλής), θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, στην Τηλεόρα­ση της Βουλής, αυτό το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 15.00.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, εκατοντάδες σχολεία και φορείς ξεναγήθηκαν στη μοναδική αυτή έκθεση στο Μέγαρο της Βουλής. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει κτήμα όλων, μέσα από αυτή την εικονική επίσκεψη. Οι επιμελητές της έκθεσης, σε συνεργασία με την Τηλεόραση της Βου­λής αποτύπωσαν σε ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ την αφήγηση τους, σε μια τηλεοπτική ξενάγηση και περιήγηση στα ιστορικά κειμήλια του Αγώνα της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. ​

 Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλάει για τον τοιχοτάπητα με τη Σχολή των Αθηνών, τον οποίο μας δάνεισε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση για τη συγκεκριμένη έκθεση, θυμάται πώς συζήτησε την ιδέα αυτή με τον Γάλλο ομόλογό του, αλλά και τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, το οποίο είχε στηθεί στο Περιστύλιο, έξω από την αίθουσα της Ολο­μέλειας του Κοινοβουλίου.

 Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, αναφέρεται στο διαχρονικό μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης και τις προκλήσεις της εποχή μας.

- Advertisement -

Αυτό το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 στις 15.00 δείτε μια μοναδική ξενάγηση στην ιστορι­κή έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά», σε σκη­νοθεσία της Τάινας Γρηγοριάδου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *