Αέρας ανανέωσης στο Κανάλι της Βουλής – Νέο λογότυπο & νέες εκπομπές με Μπαμπινιώτη, Φλέσσα και Ευθυμίου

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Με νέο λογότυπο αλλά και ανανεωμένο πρόγραμμα ξεκινά η νέα τηλεοπτική σεζόν και για το κανάλι της Βουλής που εκσυγχρονίζεται μην ξεχνώντας τον πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο του στην κοινωνία.

Η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο στις 18.00 (και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα. και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 20.00) με την εκπομπή «Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο». Μέσα σε 54 ωριαία επεισόδια, η καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου προσεγγίζει κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Σε παραγωγή της εταιρίας Steficon και σε σκηνοθεσία της Μαρίας Ντούζα, η Μαρία Ευθυμίου επιχειρεί ένα ταξίδι στη μακρά Ιστορία και περιπέτεια του ανθρώπου με όπλα την αφήγηση, την ανάδειξη των πηγών, την οπτική τεκμηρίωση, τη χρήση γραφικών και τον παγκόσμιο χάρτη.

Παράλληλα, το Κανάλι της Βουλής υποδέχεται και τον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 19.00 με τίτλο «Σε Προσκυνώ, Γλώσσα» (κάθε Σάββατο στις 19.00 και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 22.00). Πώς γράφεται η λέξη ετερόκλ-ι-(-η-)τος, με γιώτα ή ήτα; Eίναι σωστό να λέμε “ανεξαρτήτου πανδημίας”; Από πού προήλθε η λέξη “πανόραμα”; Στην εκπομπή με ταιριαστό τίτλο δανεισμένο από στίχο της ποιήτριας Κικής Δημουλά, ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα σχετικά με τη γλωσσική παιδεία και την ελληνική γλώσσα, με στόχο να τονίσουν την αντίληψη ότι η γλώσσα δεν είναι απλώς ένα «εργαλείο», καθώς αποτελεί και πρώτιστο φορέα πολιτισμού. Στην εκπομπή θα συμμετέχουν μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο στέλνοντας βιντεοσκοπημένες γλωσσικές απορίες, ερωτήσεις και διευκρινίσεις στις οποίες θα απαντά ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

- Advertisement -

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *