Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Οι δηλώσεις του για το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ένας Κόσμος”

-

- Advertisment -.
- Advertisement -

Το πρώτο ντοκιμαντέρ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με τίτλο “Ένας Κόσμος” είναι έτοιμο να προβληθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:00 μέσα από την συχνότητα του Alpha, ύστερα από έναν χρόνο σκληρής δουλειάς όπου χρειάστηκε προκειμένου να πάρει την τελική μορφή.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, σε κάτι τελείως διαφορετικό από όσα μας έχει συνηθίσει, ύστερα από την πρόσκληση της ActionAid Hellas, ξεκίνησε τα ταξίδια του σε τρεις χώρες δράσης της ActionAid: την Γκάνα, το Νεπάλ και την Ελλάδα, με συνολική διάρκεια δύο εβδομάδων, παρουσιάζοντας αληθινές ιστορίες ανθρώπων. Πρόσωπα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους διηγούνται ιστορίες για το πως κατάφεραν μέσα από προγράμματα αναδοχής, στήριξης και ενδυνάμωσης της ActionAid να ξανασταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, προκαλώντας στον θεατή πληθώρα συναισθημάτων.

«Η αξιοπρέπεια είναι το κοινό που επιζητούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι ζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες» υπογραμμίζει ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. «Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του ταξιδιού ήταν όταν επισκεφθήκαμε μια κοινότητα στην Βόρεια Γκάνα όπου οι κάτοικοί της δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Ήταν νομίζω για μένα η στιγμή που δυσκολεύτηκα πιο πολύ, δεδομένου ότι δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ την ακραία αυτή συνθήκη. Δεν είχα ξαναβρεθεί σε περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό ή σε περιοχές όπου αντιστοιχεί ένας γιατρός για κάθε 161.000 κατοίκους».

Στο ταξίδι του συνάντησε πολλές διαφορετικές καταστάσεις όπως γυναίκες οι οποίες έχουν κατηγορηθεί ότι είναι μάγισσες και τις έστειλαν στην εξορία ή άλλες οι οποίες από όταν έμειναν χήρες έχασαν κάθε δικαίωμα για ζωή. Βασικοί πρωταγωνιστές ωστόσο είναι τα παιδιά. Η ταινία ξεκινάει με τη συνάντηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην Αθήνα με τους Έλληνες Αναδόχους και τα γράμματα που του δίνουν προκειμένου να τα μεταφέρει στα παιδιά τους σε Αφρική και Νεπάλ. «Ήταν στιγμές που ένιωθα σαν ταχυδρόμος ευχάριστων νέων. Η αλήθεια είναι πως για μένα η πιο ευχάριστη στιγμή ήταν όταν συναντούσα αυτά τα παιδιά που περίμεναν τα δώρα τους από τους Έλληνες Αναδόχους και μετά αυτά με τη σειρά τους με ξεναγούσαν στο χωριό τους και μου έδειχναν τι έχουν ετοιμάσει για εμάς. Γενικότερα οι μέρες που περάσαμε με τα παιδιά ήταν για όλους μας οι καλύτερες μέρες του ταξιδιού. Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που ζήσαμε. Είναι μια εμπειρία που μόνο εάν την έχει βιώσει κάποιος μπορεί να καταλάβει».

Πέρα όμως από τις ιστορίες που καταγράφονται σε Αφρική και Νεπάλ, στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται και το έργο της ActionAid στη χώρα μας, μέσα από τις επισκέψεις στο «Επίκεντρο» της ActionAid στον Κολωνό. Ένα κέντρο στήριξης για ανθρώπους που έχουν πληγεί από την κρίση, το οποίο στοχεύει σε μακροχρόνιες και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων μέσω της ενδυνάμωσης των ικανοτήτων τους.

Δείτε το τρέιλερ:

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Το τρίγωνο του πολέμου: Τρεις εναντίον ΣΚΑΪ

Μετά το STAR και τον ALPHA και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τάσσεται κατά του ΣΚΑΪ και ο πόλεμος καλά κρατεί...

Δείτε τον “Φτερωτό Θεό” φαντάρο στην αγκαλιά της μαμάς του

Ο Τζαν Γιαμάν η αλλιώς "Φτερωτός Θεός" απασχόλησε τα μέσα και μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού την προηγούμενη χρονιά...

Στις μετρήσεις ακροαματικότητας το Θέμα 104,6

Το Θέμα 104.6 θα γίνει ο 38ος ραδιοσταθμός που συμμετέχει στις ακροαματικότητες της MRB και της Global Link, και ο 7ος ειδησεογραφικός μαζί με τους ΣΚΑΪ...

Aλλαγές στο Action24

Αλλαγές στις εκπομπές και μια νέα πραγματικότητα στο Action 24 από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου όπως αναφέρουν οι typologies....
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς