Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου: Αλήθειες & ψέματα

-

- Advertisment -.
- Advertisement -

Από την Δρ. Κατερίνα Σακελλαρίου

Η άνω βλεφαροπλαστικη αποτελεί μια μόνιμη λύση σε περιπτώσεις που το άνω βλέφαρο είναι χαλαρό με αποτέλεσμα να κάνει το βλέμμα να φαίνεται κουρασμένο και βαρύ.

Πώς γίνεται η διαδικασία;
Με τοπική αναισθησία σε καλά οργανωμένο ιατρείο ή κατά προτίμηση στο χειρουργείο.
Αρχικά σχεδιάζεται η περίσσεια του δέρματος και στα δυο βλέφαρα. Ο προσεχτικός προεγχειρητικός σχεδιασμός είναι το κλειδί ώστε να επιτευχθεί ένα όμορφο και αρμονικό αισθητικό αποτέλεμα. Ακολουθεί η έγχυση του τοπικού αναισθητικού αναισθητικού και η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος. Αν υπάρχει και περίσσεια λίπους καλό είναι να αφαιρείται. Στη συνέχεια γίνεται η συρραφή του τραύματος με πολύ λεπτό ράμμα. Το τραύμα καλύπτεται με ειδικές ταινίες στο χρώμα του δέρματος.Τα ραμματα αφαιρούνται μετά από 6 ημέρες. Η διάρκεια του χειρουργείου είναι 30-40 ́.

Υπάρχουν περιορισμοί μετά το χειρουργείο; Χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή;
Καλό είναι να αποφεύγεται η άρση βάρους και οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση για τα επόμενα 24ωρα. Ο πάγος και η κατάκλιση με 2-3 μαξιλάρια θα βοηθήσουν το οίδημα να υποχωρήσει γρηγορότερα. Για την προστασία του οφθαλμού χορηγούνται αντιβιοτικό κολλύριο και μια οφθαλμική αλοιφή που εφαρμόζονται 2 φορές ημερησίως μέχρι να αφαιρεθούν τα ράμματα .

Πότε μπορεί να επιστρέψει στην εργασία;
Μετά την αφαίρεση των ραμμάτων, σε μια εβδομάδα από το χειρουργείο. Για ένα μήνα καλό είναι να τοποθετείται στην ουλή, την ημέρα καλυπτική κρέμα και το βράδυ μια ειδική επουλωτική κρεμα.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο; Ποια η κατάλληλη περίοδος για να γίνει το χειρουργείο;
Το αποτέλεσμα θα διαρκέσει αρκετά χρόνια και αν έχει αφαιρεθεί επαρκώς η περίσσεια του δέρματος μπορεί και να μη χρειαστεί επανάληψη. Η λιγότερο κατάλληλη περίοδος είναι οι θερμοί καλοκαιρινοί μήνες λόγω της ηλιοφάνειας χωρίς να είναι απαγορευτικό το χειρουργείο..

Συνδυάζεται με άλλες διαδικασίες;
Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και facelift ή / και κάτω βλεφαροπλαστική αν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με λιπο μεταφορά στο πρόσωπο ή μια οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση στο σώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://drsakellariou.gr/

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Σταμάτης Γονίδης: “Θεωρώ ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανά τον κόσμο είναι κάτι ιερό,που κακώς δεν αγγίζεται από καμία κυβέρνηση”

Ο Σταμάτης Γονίδης παραχώρησε συνέντευξη, με αφορμή την κρίση του κορονοϊού που πλήττει τον καλλιτεχνικό κλάδο, και μεταξύ άλλων...

Ο πιο αδύναμος κρίκος: Συνεχίζεται και του χρόνου

ΤΟ εισιτήριο για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν πήρε ο «Πιο Αδύναμος κρίκος», με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος. Η εκπομοπή...

Στο σπίτι… με τον Κωνσταντίνο Αργυρό αυτή την Παρασκευή

Άλλη μια μαγική βραδιά στο MEGA την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 11 το βράδυ, αυτή τη φορά «Στο σπίτι...

Πέτα τη φριτέζα: Ποιος γνωστός ηθοποιός μπαίνει στα δυο επόμενα επεισόδια;

Ο Ζήσης Ρούμπος μπαίνει για δύο επεισόδια, την επόμενη εβδομάδα στη σειρά «Πέτα τη φριτέζα» του ΑΝΤ1 και φέρνει τα...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς