Τζούλη Σούμα: “Το έργο “Ανατόλ” καθρεφτίζει αυτό που ζούμε μέσα στις ερωτικές σχέσεις”

Παναγιώτης Μουλόπουλος
Παναγιώτης Μουλόπουλος

Η Τζούλη Σούμα ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που δεν επαναπαύονται και θέλουν χρόνο με τον χρόνο να ανεβάζουν πιο ψηλά τον πήχη. Αυτό κάνει και φέτος με το “Ανατόλ ή η μάχη των φύλων”, που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στο θέατρο Αλκμήνη. Η ηθοποιός μιλάει στο tinasmess.gr για την επίτευξη των στόχων, το ρίσκο και την τηλεόραση…

Φέτος, παρουσιάζετε την θεατρική παράσταση «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων», στο οποίο υποδύεσαι εφτά διαφορετικές γυναίκες. Μίλησε μας γι’ αυτή την συνεργασία.
Μετά «Το πράσινο φουστανάκι» της Λένας Κιτσοπούλου ήθελα να ανεβάσω τον πήχη λίγο πιο ψηλά και βρήκα αυτό το έργο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, κωμικό, αστείο, και συγκινητικό έργο. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι αυτό θα ήταν η ιδανική συνέχεια. Επομένως, το τόλμησα, το ρίσκαρα και είμαι ευτυχής! Η ανταπόκριση του κόσμου στην παράσταση δείχνει ότι η τόλμη μου με οδήγησε σωστά.

Είσαι ικανοποιημένη και όσον αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι;
Το καλλιτεχνικό κομμάτι είναι, σχεδόν, στα όρια του ιδανικού. Αφενός γιατί η συνεργασία με τον Γιάννη Βούρο ήταν παραδεισένια, καθώς επίσης με τον Λευτέρη Βασιλάκη και τον Πέρη Μιχαηλίδη, τόσο στις πρόβες όσο και στις παραστάσεις. Από την άλλη, η παράσταση πρέπει να λειτουργεί με το κοινό το οποίο και ανταποκρίνεται με μεγάλη θέρμη. Ταυτίζεται με τους ήρωες και δεν νομίζω να υπάρχουν θεατές, άντρες ή γυναίκες, που να μην βρίσκουν κάποια κομμάτια των εαυτών τους ή των σχέσεων τους.

Στο έργο υπάρχουν πολλές εναλλαγές, ενώ σε πολλά πρέπει να κρατάτε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση…
Βέβαια. Είναι πάρα πολύ γρήγορες οι εναλλαγές, αφού κάθε σκηνή κρατάει το πολύ δέκα με έντεκα λεπτά, ενώ μέσα στην ίδια σκηνή ή άλλη εναλλάσσεται το γέλιο με τη συγκίνηση. Σε όλο το έργο βλέπουμε τη διαδρομή του ήρωα ως προς τη θέση και τη στάση ζωής την οποία κρατά για τις γυναίκες. Το έργο καθρεφτίζει την καθημερινότητα και αυτό που ζούμε μέσα στις ερωτικές σχέσεις.

- Advertisement -

Εσύ έχεις βρει κάποια ηρωίδα που να ‘ναι πιο κοντά σε εσένα;
Δουλεύοντας οποιοδήποτε ρόλο του δίνεις στοιχεία του χαρακτήρα σου. Επομένως σε κάθε ηρωίδα έχω δανείσει κάποια στοιχεία της ψυχής και των βιωμάτων μου. Αλήθεια σου λέω,  δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία…

Σε άγχωσε το γεγονός ότι έπρεπε να βρεις διαφορετικά στοιχεία για κάθε μία από τις εφτά;
Επειδή έχω κάνει πολλά χρόνια χορό, έχω την ψυχολογία του χορευτή ή του αθλητή. Δηλαδή πειθαρχία. Όλη η προετοιμασία της παράστασης έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, ενώ οι πρόβες κράτησαν 3,5 μήνες. Το δουλέψαμε πολύ. Παρόλα αυτά, εννοείται, ότι είχα κι έχω τεράστια αγωνία. Μάλιστα, όταν πλησιάζει το Δευτερότριτο αγχώνομαι για το πώς θα τα καταφέρω πάλι.

Είναι εύκολο ή δύσκολο για έναν καλλιτέχνη να τολμά και να ρισκάρει;
Όσο περνάει από το χέρι μου να μπορώ να κάνω κάποιες επιλογές, καλώς. Με ενδιαφέρουν τα σημαντικά κείμενα και θεωρώ ότι το ρίσκο είναι το πιο ουσιώδες στοιχείο της δουλειάς μας. Ο καλλιτέχνης πρέπει να κάνει ανατροπές.

Και όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι;
Όσο υπάρχει η αντοχή της ηλικίας και της ψυχολογικής δύναμης, μπορούμε. Ούτως ή άλλως το θέατρο μέσα στην κρίση περνάει δύσκολα. Αυτό που μένει είναι να αισθανόμαστε καλά με αυτό που κάνουμε.

Πώς σου φαίνεται ο φετινός τηλεοπτικός χάρτης;
Χαίρομαι πάρα πολύ που τα κανάλια έχουν επενδύσει στην ελληνική μυθοπλασία και όσα έχω δει μου αρέσουν πολύ. Νομίζω είναι καλύτερη χρονιά από πέρσι.

Υπάρχει κάποια σειρά που να έχεις δει τον εαυτό σου μέσα;
Δεν σου κρύβω ότι θα ήθελα να κάνω κάτι δραματικό ή πιο ακραίο. Μέχρι τώρα έχω κάνει κωμωδίες. Παρόλα αυτά υπάρχουν υπέροχες κωμωδίες. Τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *