Τρικυμία εν κρανίω στον ΑΝΤ1 – Οι αποφάσεις του νέου CEO για τον ΑΝΤ1+ γκρεμίζουν ό,τι απέμεινε στο κανάλι

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ANT1

Αλλά κανάλια αλλάζουν τον προγραμματισμό για προγράμματα που δεν πάνε καλά με την ελπίδα να χτυπήσουν μεγαλύτερα ποσοστά και άλλα πάλι “γκρεμίζουν” ό,τι με κόπο έκτισαν – και δυστυχώς δεν έχουν και άλλο. Αναφέρομαι φυσικά στην “αυτοκτονική” αλλαγή προγράμματος που έστειλε πριν από λίγες ώρες ο ΑΝΤ1. Οκ το κανάλι του Αμαρουσίου ποτέ δεν το είχε με τον προγραμματισμό και ποτέ το κομμάτι αυτό του προγράμματος δεν ήταν το δυνατό του σημείο αλλά η σημερινή τροποποίηση προγράμματος δεν έχει προηγούμενο στα τηλεοπτικά χρονικά. Κι αυτό γιατί αντί η διεύθυνση προγράμματος να αλλάξει τις μέρες προβολής των σειρών “Εκτός Υπηρεσίας” ή “Ποιος Παπαδόπουλος;” που δεν τυγχάνουν της προτίμησης του τηλεοπτικού κοινού ή να ενδυναμώσουν σε πρόγραμμα την Δευτέρα και την Τρίτη που λόγω “Σασμου”, “Αυτή η νύχτα μένει” στον ALPHA και GNTM στο STAR εντοπίζεται μεγάλη τρύπα στο κανάλι του Αμαρουσίου αντ’ αυτού η νέα Διοίκηση στο κανάλι αποφάσισε μετά από μια μεγάλη και εκτενή σύσκεψη που έγινε χθες να υπάρξουν αλλαγές στις δυο μέρες που το πρόγραμμα πήγαινε σφαίρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά και τις άλλες μέρες προγράμματος, δηλαδή στην Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ετσι, οι “Παγιδευμένοι” η σειρά που έχει κερδίσει από το φετινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 τις εντυπώσεις και καταγράφεται μάλιστα σε ποσοστά τηλεθέασης δεν θα προβληθεί για δυο εβδομάδες τόσο την ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου όσο και στις 26 του ίδιου μήνα και στη θέση της θα προβληθούν την μεν πρώτη εβδομάδα τα δυο πρώτα επεισόδια των “Σερρών” της νέας σειράς του Γιωργου Καπουτζίδη που προβάλλεται στην πλατφόρμα ΑΝΤ1+ και τη δε δεύτερη το πρώτο επεισόδιο της “Γέφυρας” που επίσης προβάλλεται στην ίδια πλατφόρμα. Μάλιστα, αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι πέραν αυτών των επεισοδίων οι τηλεθεατές του ΑΝΤ1 δεν θα έχουν την ευκαρία να δουν τη συνέχεια στην ελεύθερη τηλεόραση αλλά να πληρώσουν τη συνδρομή του ΑΝΤ1+ που ξεκινά από σήμερα με τιμή γνωριμίας τα 4,99 ευρώ τον μήνα για τους τρεις πρώτους μήνες και στη συνέχεια η συνδρομή διαμορφώνεται στα 7,99 ευρώ τον μήνα.  Η συγκεκριμένη μάλιστα ιδέα ανήκει στον νέο CEO του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Γιάννη Παπαχρήστου που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες επίσημα με σκοπό να προωθήσει την πλατφόρμα ΑΝΤ1+ που δεν δείχνει να χαίρει της ανταπόκρισης του κοινού σε μια περίοδο που ακόμα και ο κολοσσός Netflix χάνει κάθε μέρα χιλιάδες τηλεθεατές ανά τον κόσμο και με περιεχόμενο που πολλοί θα ζήλευαν.

Η επίσημη πάντως αιτιολογία του σταθμού για το λόγο που για δυο εβδομάδες χάνεται ένα επεισόδιο από τα συνολικά τρία των “Παγιδευμένων” είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή με την παράδοση των επεισοδίων και αυτός είναι ένας τρόπος το κανάλι να διευκολύνει την κατάσταση. Εύχομαι, πάντως, η κίνηση αυτή να μην έχει καμία σχέση με την μείωση κατά 50% στο μπάτζετ σειρών και εκπομπών που ανακοινώθηκε στον σταθμό πριν από λίγες μέρες από τον Θοδωρή Κυριακού, απόρροια της κακής πορείας του προγράμματος σε έσοδα και ποσοστά τηλεθέασης.

- Advertisement -

Παράλληλα, στις αλλαγές προγράμματος που επίσης αποφασίστηκαν στην πρώτη σύσκεψη παρουσία του νέου στελέχους που έρχεται τρόπον τινά να καπελώσει τον μέχρι πριν από λίγες μέρες κραταίο άντρα του ΑΝΤΕΝΝΑ είναι δημιουργία μέρας σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου τις Πέμπτες στις 22.00 που κάνει πρεμιέρα με την ταινία “Ετερος Εγώ” αλλά και την προσθήκη μιας ακόμη μέρας στο “The 2Night Show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου προφανώς για να καλύψουν το κενό των μηνών που δεν θα έχει παρουσία στην τηλεόραση λόγω Μουντιάλ και Ράδιο Αρβύλα. Οσο για την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, την στέλνουν στη late night ζώνη της Κυριακής με ώρα προβολής μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα για να την αποτελειώσουν εντελώς. Αν θυμάμαι καλά, εκεί ο ΑΝΤ1 τοποθετεί συνήθως όσες σειρές και εκπομπές θέλει να κόψει. Αν και με αυτή την αλλαγή δεν γίνει έξαλλος ο επιτυχημένος άνκορμαν, τότε τι να πω… πέραν να του ζητήσω αυτό που πίνει και δεν μας δίνει αφού καταφέρνει να κρατά την ψυχραιμία του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!