Το “τεφτέρι” του ΕΣΡ για τις εκλογές

-

- Advertisment -.
- Advertisement -

Tην πλήρη τήρηση των όσων προβλέπει ο νόμος για την προβολή των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο ζητά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς με πλήρη κατάλογο των καλεσμένων ακόμα κι αν δεν πρόκειται για ενημερωτικές εκπομπές.

Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή δηλώνει πως πρέπει να υποβάλλουν σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμπληρωμένους συγκεκριμένους πίνακες επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι: «Υποχρέωση υποβολής των πινάκων αυτών δεν έχουν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, που μεταδίδουν μόνον σύντομα δελτία ειδήσεων και δεν περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους ενημερωτικές εκπομπές οποιασδήποτε μορφής.

Κατ’ εξαίρεση, υποχρεούνται να υποβάλλουν τους πίνακες των ενημερωτικών προγραμμάτων τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, που σε εκπομπές τους-έστω μη ενημερωτικές- φιλοξενούν πολιτικά πρόσωπα ή υποψηφίους έστω και αν το αντικείμενό τους δεν συνδέεται αμέσως με τις εκλογές για την ανάδειξη μελών τους ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Στους πίνακες αναφέρονται κυρίως κόμματα, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για υποψηφίους άλλων κομμάτων». Οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά συμπληρωμένους τους πίνακες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΣΡ καθημερινώς έως τις 14:00 για τις εκπομπές του προηγούμενου 24ώρου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Η Φλορίντα Πετρουτσέλι σας δίνει την αυθεντική ιταλική συνταγή για σπιτική πίτσα

Eχετε βαρεθεί τις πίτσες που αγοράζετε απ' έξω; Θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική ζύμη για πίτσα αλλά...

Η Κοκκίνου το επόμενο θύμα του Πούμπουρα

Ο Σάββας Πούμπουρας έχει πάρει φόρα και δεν τον κρατάει κανένας. Αυτήν την Παρασκευή στις 22.45 στο Best Friend's...

Οι σεναριογράφοι του “Ερωτας μετά” επιστρέφουν στο twitter και απαντούν στις ερωτήσεις σας

Απόψε μετά τις 21:50, ο Alpha παρουσιάζει για δεύτερη φορά, την διαδραστική second - screen εμπειρία που εγκαινίασε τον...

To ρεκόρ που κατέγραψε ο Πάνος Κιάμος στην Αμερική

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος συνεχίζει τις επιτυχημένες του εμφανίσεις στο Fever G μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη και...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς