Το κανάλι της Βουλής συνεχίζει να διδάσκει ιστορία με την Μαρία Ευθυμίου

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Μια νέα σειρά μαθημάτων ιστορίας με την Μαρία Ευθυμίου ξεκινά στη Βουλή Τηλεόραση από αυτό το Σάββατο 25 Μαρτίου και κάθε Σάββατο στις 18.00 στη Βουλή τηλεόραση. Θέμα της νέας σειράς 24 επεισο­δίων είναι η ιστορία του Νέου Ελληνισμού από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

Τα μαθήματα ιστορίας της κυρίας Ευθυμίου, Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι οργανωμένα σε θεματικούς κύκλους, απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων και έχουν αποκτήσει φανα­τικό κοινό.

Η δύναμη των μαθημάτων έγκειται  στον χαρισματικό τρόπο με τον οποίο η Μαρία Ευθυμίου αφηγείται την ιστορία, δένοντας τα γεγονότα, που συνήθως μαθαίναμε αποσπασματικά και κα­τακερματισμένα, σε ένα ενιαίο και συνεχές όλο, στην αμεσότητα, τη θεατρικότητα και το χιού­μορ, με τα οποία η ομιλήτρια ζωντανεύει την κάθε εποχή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Κυρίως, όμως, έγκειται στη δυνατότητα αυτογνω­σίας που τα μαθήματα προσφέρουν, γιατί όπως λέει και η ίδια «δημιουργώντας μίαν ατραπό στοχαστικής διαφυγής από το τώρα, η ιστορία, σε δύσκολους καιρούς, ανοίγει ορίζοντες που επιτρέπουν την επανατοποθέτηση του εαυτού μας στο σήμερα, την εκ μέρους μας επαναπροσέγγι­ση της κοινωνίας μας και του κόσμου».

Η σειρά θα μεταδοθεί επίσης εν καιρώ από την ERT World ενώ θα αναρτηθεί για προβολή και στο ERTFLIX.

- Advertisement -

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!