Το ΕΡΤNEWS στον δρόμο για τις εκλογές – Παρουσίαση του 24ωρου ενημερωτικού τηλεοπτικού καναλιού της ΕΡΤ

team
team

Μια ξενάγηση, με παρουσιαστή τον Ερμή (έναν δημοσιογράφο εικονικής πραγματικότητας), στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, εκεί όπου χτυπά η «καρδιά» του ενημερωτικού τμήματος της ΕΡΤ, περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, η επίσκεψη των δημοσιογράφων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023.

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, οι καλεσμένοι της ΕΡΤ ξεναγήθηκαν στο νέο newsroom της δημόσιας τηλεόρασης, είδαν το υπερσύγχρονο Στούντιο 4, το οποίο θα φιλοξενήσει το debate την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, αλλά και τη βραδιά των εκλογών, ενημερώθηκαν για το ΕΡΤNEWS που έκλεισε ήδη έναν χρόνο ζωής, για το ertnews.gr όπως και για το Πρώτο Πρόγραμμα.

Οι δημοσιογράφοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΡΤ έμαθαν πώς έγινε πράξη η ιδέα να βγει στον αέρα ένα ενημερωτικό κανάλι που μεταδίδει ό,τι συμβαίνει τη στιγμή που συμβαίνει, και ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό της διοίκησης και της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης.

- Advertisement -

Ξεναγήθηκαν, λοιπόν, από τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη, τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Γιάννη Τρουπή, τα στελέχη και τους παρουσιαστές της Ενημέρωσης, καθώς και τους επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών, στο newsroom και στην αίθουσα συσκέψεων, στα πλατό και στο κοντρόλ των ειδήσεων, αλλά και στα στούντιο της τηλεόρασης.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, οι εκπλήξεις, όταν την παρουσίαση του ΕΡΤNEWS ανέλαβε να κάνει ο Ερμής (έτσι τον βάφτισαν τα στελέχη της Ενημέρωσης), που μίλησε στους δημοσιογράφους από τα Video Wall για το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Το ΕΡΤNEWS είναι το μόνο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα που είναι στον αέρα 24 ώρες το 24ωρο, με όλες τις ειδήσεις όχι μόνο από τα κέντρα των εξελίξεων στην Αθήνα, αλλά και από τις πρωτεύουσες του κόσμου, καθώς και από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ελλάδας, με 24 μικρά και μεγάλα δελτία ειδήσεων (και στη νοηματική), καθημερινές εκπομπές και ένθετα με ειδικό περιεχόμενο.

Το Στούντιο 4 της ΕΡΤ
Ο Ερμής μίλησε από το Στούντιο 4, εκεί που πρόκειται να διεξαχθεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου 2023. Το στήσιμο του σκηνικού ξεκίνησε αμέσως μετά την εκδήλωση, ώστε να είναι έτοιμο εγκαίρως, καθώς η ΕΡΤ δεν φιλοξενεί, αλλά -όπως είναι γνωστό- διοργανώνει το debate.

Το ίδιο στούντιο, αφού διαμορφωθεί εκ νέου, θα φιλοξενήσει και την εκλογική βραδιά της 21ης Μαΐου, με κεντρικό παρουσιαστή τον Γιώργο Κουβαρά και καλεσμένους έως 12 άτομα.

Ο σχεδιασμός για τη βραδιά των εκλογών δεν έχει ολοκληρωθεί, όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει με πρωτοποριακούς τρόπους, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και τρισδιάστατες κάρτες και γραφικά με τα ποσοστά των κομμάτων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τόσο το debate όσο και η βραδιά των εκλογών θα μεταδοθούν και στη νοηματική από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *