Την πολυσυζητημένη σειρά με Ζελένσκι εξασφάλισε ο ΑΝΤ1; Η σχέση με Καπουτζίδη και η τύχη του “Ηλιου” και των “Μελισσών”

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Κίνηση ματ κάνει ο ΑΝΤ1 και αποκτά τα δικαιώματα της πολυσυζητημένης σειράς ο “Υπηρέτης του λαού” («Servant Of The People»), την οποία υπογράφει, ως δημιουργός και πρωταγωνιστής, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών, που ωστόσο για όσους δεν γνωρίζουν πριν γίνει Πρόεδρος ήταν ηθοποιός.

ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Από την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 21:00, και κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει, αποκλειστικά για την ελληνική τηλεόραση, την πολυσυζητημένη κωμική/σατιρική σειρά του 2015. Σε μια τραγική συγκυρία, για τον ίδιο τον Ζελένσκι, για τη χώρα του, αλλά και για τις παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες, ο «Υπηρέτης του Λαού» είναι ένα σημαντικό ντοκουμέντο για την πορεία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η καλύτερη υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει η παγκόσμια τηλεοπτική βιομηχανία στην
Ουκρανία, σε αυτή τη δραματική στιγμή, είναι να μοιραστεί αυτήν την ιστορία, με τον υπόλοιπο κόσμο. Για πολλούς, η σειρά άνοιξε στον Ζελένσκι τον δρόμο προς τον προεδρικό θώκο. Μετά την τεράστια επιτυχία της, ο ίδιος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία στις εκλογές του 2019, τις οποίες και κέρδισε με το κόμμα του το οποίο ονομάστηκε και αυτό «Υπηρέτης του Λαού».

- Advertisement -

Τα έσοδα από τις πωλήσεις της σειράς θα διατεθούν στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό και σε άλλες οργανώσεις της Ουκρανίας, όπως δήλωσε η εταιρεία διανομής Eccho Rights.
H σειρά είναι μια κωμωδία, που φωτίζει και τις καταστάσεις στην Ουκρανία πριν την εκλογή του Ζελένσκι. Ο Πρόεδρος που ενσαρκώνει στη σειρά είναι ένας απλός άνθρωπος, του οποίου ο ρόλος εξελίσσεται σε έναν ηρωικό και λατρεμένο ηγέτη. Ενώ το «σενάριο» της Ιστορίας που γράφεται αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιο ζοφερό και αποκρουστικό από την κωμωδία της σειράς, υπάρχουν προφανείς παραλληλισμοί με τα όσα βιώνει σήμερα ο λαός της χώρας του Ζελένσκι. Ο «Υπηρέτης του λαού» είναι μια συναρπαστική, σημαντική και ιστορική τηλεοπτική παραγωγή. Μεγάλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν, ήδη, αποκτήσει τα δικαιώματα της σειράς, μεταξύ των οποίων το Channel 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο, MBC στη Μέση Ανατολή, το PRO TV στη Ρουμανία και ο ANT1 στην Ελλάδα.

Η σχέση με τον Καπουτζίδη και το παρασκήνιο με το STAR

Για όσους δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σειράς είχε το STAR  και είχε προτείνει το 2017 στον Γιώργο Καπουτζίδη τη διασκευή και ελληνοποίησή της. Μάλιστα  αν και εκείνη την περίοδο ο γνωστός σεναριογράφος έκανε το “The Voice” στον ΣΚΑΪ, είχαν συμφωνήσει να δουλέψει σχεδόν παράλληλα και από τον Φεβρουάριο του 2018 με την ολοκλήρωση του τάλεντ σοου του ΣΚΑΪ να έβγαινε στον αέρα του STAR η σειρά, η οποία είχε σκοπό την ενίσχυση της πράιμ τάιμ ζώνης. Ωστόσο, το εγχείρημα πήγαινε όλο και πιο πίσω καθώς ο γνωστός δημιουργός είχε τις επιφυλάξεις του ίσως γιατί δεν πίστευε τόσο στη συγκεκριμένη διασκευή και εβρισκε συνεχώς δικαιολογίες για να μην την κάνει μέχρι που απομακρύνθηκε τελείως η ιδέα αυτή. Λίγο καιρό αργότερα, το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς ξανά έβγαλε το πρότζεκτ από το συρτάρι για να βγει στον αέρα τον Οκτώβριο του 2019 αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα μέχρι που ο ΑΝΤ1 εκμεταλλευόμενος την κατάσταση και δρώντας άμεσα εξασφάλισε κατά αποκλειστικότητα τα δικαιώματα του πρωτότυπου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της σειράς…
Τι συμβαίνει όταν ένας συνηθισμένος, τίμιος άνδρας εκλέγεται Πρόεδρος μιας χώρας;
Ο Βασίλι Πέτροβιτς Χολομπόροντκο είναι ένας ταπεινός δάσκαλος, ο οποίος είναι εξοργισμένος με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του. Ένας μαθητής τον τραβάει βίντεο τη στιγμή που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και το ανεβάζει στο YouTube, όπου γίνεται viral.

Όλοι οι πολίτες ταυτίζονται με το ξέσπασμα του Βασίλι και αρχίζουν να συγκεντρώνουν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του ώστε να γίνει Πρόεδρος. Και προς έκπληξη όλων εκλέγεται. Ο «Υπηρέτης του Λαού» ακολουθεί τον Βασίλι στη νέα του ζωή ως Πρόεδρος και προβάλλει τον τρόπο που διαχειρίζεται τις προσδοκίες, όχι μόνο ενός έθνους, αλλά και εκείνες της οικογένειας και των φίλων του. Ο Βασίλι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα από τη ζωή του. Θέλει να μείνει ο ίδιος, να μείνει στο διαμέρισμά του με τους γονείς του, να δανείζεται χρήματα από τους φίλους του, στο τέλος του μήνα, και να πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο. Το μόνο πρόβλημα είναι πως πλέον είναι ο πιο ισχυρός άντρας της χώρας. Θα αποκαρδιώσουν οι σκοτεινές δυνάμεις τον Βασίλι ή ο ταπεινός δάσκαλος θα καταφέρει να επιβιώσει ενάντια στη διαφθορά;

αγριες μέλισσες

Τι θα γίνει με τον “Ηλιο” και τις “Μέλισσες”;

H σειρά θα προβάλλεται από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21.00 στη θέση του “Ηλιου” που μεταφέρεται μισή ώρα αργότερα δηλαδή στις 21.30 όπως και σχεδόν όλο το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Οι “Αγριες Μέλισσες” θα παίζουν από την Δευτέρα στις 21.30 και το “The 2Night Show” στις 00.01.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!