Τηλεθέαση-Οι χρεώσεις,η αλλαγή μοντέλου και η κρατική κινητοποίηση

team
team

Η εξαφάνιση 1,2 εκατομμυρίου τηλεθεατών στην prime time ζώνη, το περασμένο δεκαήμερο, προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό για τις μετρήσεις στην τηλεθέαση που κάνει η Nielsen και ξεκίνησε συζητήσεις με τις εξελίξεις να δρομολογούνται όπως φαίνεται στο επόμενο διάστημα, από αρκετά κανάλια.

Προβληματισμός και ένταση για τις μετρήσεις τηλεθέασης

Η Nielsen, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις μετρήσεις τηλεθέασης, μετά από παράπονα των καναλιών ότι έχουν εξαφανιστεί το 25% περίπου των τηλεθεατών της prime time, και μετά από ελέγχους που έκανε έστειλε αναθεωρημένους πίνακες για το διάστημα 9 έως 11 Οκτωβρίου.

Το θέμα βέβαια έχει απασχολήσει ξανά τα κανάλια σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Νίκου Μάνεση αλλά και του δελτίου ειδήσεων του ALPHA, όπως και του ΣΚΑΙ, αλλά και σύμφωνα με την σημερινή Real News, καθώς έχουν παρατηρηθεί μεγάλες διακυμάνσεις στα ποσοστά, κάτι που τους στρέφει ενάντια στην εταιρεία μετρήσεων και στον τρόπο που βγάζει τα νούμερα.

- Advertisement -

Εντωμεταξύ η Nielsen, και συγκεκριμένα ο διευθυντής της εταιρείας μετρήσεων, ζητά αυξήσεις από τα κανάλια με αλλαγή του μοντέλου που γίνονται οι μετρήσεις.

Ο ένας τρόπος είναι να ακολουθηθεί το ιταλικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο τα κανάλια χρεώνονται με προκαθορισμένο ποσό ανάλογα με την κατάταξη τηλεθέασης, ενώ το άλλο μοντέλο που αυτή τη στιγμή ακολουθείται στην Κύπρο είναι να υπάρχει μια ενιαία χρέωση για όλα τα κανάλια.

Τα κανάλια που έως σήμερα έκαναν μεμονωμένα διαπραγματεύσεις για το κόστος, είναι αντίθετα με τα παραπάνω μοντέλα που πρότεινε η Nielsen για τις μετρήσεις τηλεθέασης και το κόστος τους.

Και ενώ η αποχώρησε της ΕΡΤ από τις μετρήσεις αφήνει τρύπα σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στη Nielsen, φαίνεται ότι προσπαθεί να φέρει πίσω αυτά τα χρήματα ζητώντας τα από τα άλλα κανάλια.

Έτσι να πούμε ότι τίθεται ζήτημα προκήρυξης διαγωνισμού για τις μετρήσεις τηλεθέασης, στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και εταιρείες του εξωτερικού. Ενώ όπως καταλαβαίνουμε αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται στον αέρα, με τη αξιοπιστία των μετρήσεων τηλεθέασης να συζητιέται από όλα τα κανάλια και αυτά να αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση.

πηγή: https://youfly.com/tileorasi/tiletheasi-oi-chreoseis-i-allagi-montelou-kai-i-kratiki-kinitopoiisi/

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *