Θεαματική αύξηση των συνδρομητών του Netflix λόγω κορονοϊού

Ευάννα Ζουμπούρογλου
Ευάννα Ζουμπούρογλου
Netflix

Κι ενώ όλοι βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και οι περισσότεροι βλέπουν τα έσοδα τους να μειώνονται, δεν συμβαίνει το ίδιο με την εταιρεία Netflix, η οποία βλέπει τα έσοδα της ολοένα και να αυξάνονται. Όπως είναι λογικό ο κόσμος από το σπίτι μεταξύ άλλων, παρακολουθεί Netflix πολύ συχνότερα από ότι πριν, ενώ πολλοί επέλεξαν εν μέσω καραντίνας να γίνουν συνδρομητές στην διάσημη πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του έτους,δηλαδή λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, αυξήθηκαν κατά 15,8 εκατομμύρια οι συνδρομητές. Συνεπώς, αγγίζουν πλέον τους 183 εκατομμύρια συνδρομητές διεθνώς. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων συνδρομητών, περίπου 4,4 εκατομμύρια, προήλθε από την Ευρώπη, ενώ 2,3 εκατομμύρια από ΗΠΑ και Καναδά.

Όσον αφορά τα έσοδα; Κρατηθείτε γιατί τα ποσά είναι πολύ μεγάλα! Το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα έφθασαν τα 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αύξηση 27% σχετικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα κέρδη σχεδόν διπλασιάσθηκαν στα 709 εκατομμύρια δολάρια, από 344 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Βέβαια, πολλές παραγωγές έχουν σταματήσει ή δεν έχουν καν ξεκινήσει λόγω κορονοϊού, με αποτέλεσμα η προβολή που είχε προγραμματιστεί για κάποιες ταινίες και σειρές να έχει πάρει αναβολή, όπως για παράδειγμα η επιτυχημένη Ισπανική σειρά Elite που αναμένεται ο 4ος και 5ος κύκλος όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ στο tinasmess, αλλά και πολλές άλλες. Φυσικά, υπάρχει νέο περιεχόμενο το οποίο πρόλαβε να κινηματογραφηθεί και πρόκειται να ανεβαίνει το επόμενο διάστημα. Εξαιτίας όλης αυτής της τεράστιας επιτυχίας, η μετοχή της εταιρείας έχει ανέβει πάνω από 30% έως τώρα.

- Advertisement -

Μάλιστα, ο αναλυτής Έρικ Χάγκστρομ της εταιρείας eMarketer δήλωσε στο BBC “Το Netflix είναι και θα συνεχίσει να είναι η εταιρεία media που έχει υποστεί τη μικρότερη επίπτωση από την Covid-19. Το προϊόν της ταιριάζει σχεδόν τέλεια σε έναν πληθυσμό που ξαφνικά έχει βρεθεί κλεισμένος μέσα στο σπίτι”

Λόγω της συνεχόμενης αύξησης των συνδρομητών η εταιρεία προσέλαβε 2.000 άτομα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ενώ εκτιμά πως θα προστεθούν επιπλέον 7,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, η εταιρεία γνωρίζει ότι αυτός ο ρυθμός αύξησης πιθανά να μειωθεί το δεύτερο εξάμηνο, καθώς οι κυβερνήσεις ελαφρύνουν τα περιοριστικά μέτρα και ο κόσμος δεν θα μένει μόνο στο σπίτι. Βέβαια η ανησυχία που απασχολεί κατά πόσο θα μπορέσει να διατηρήσει τους συνδρομητές, ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των συνδρομών.

 

Πηγή: Newsit.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *