Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει φέτος το «The Voice» στον ΣΚΑΪ η παραγωγή πήρε την απόφαση να δώσει μερικά ακόμα επεισόδια στους τηλεθεατές, αλλά και να τροποποιήσει τους κανόνες ώστε να αναθερμάνει το ενδιαφέρον τους…

Αυτή την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου τα blind auditions  φτάνουν στο τέλος τους. Μάλιστα, σε σχέση με την περσινή σεζόν, φέτος αντί για 14 έγιναν 17. Εξίσου αυξημένος είναι και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε σχέση με όσα συνέβησαν στον προηγούμενο κύκλο και αναμένεται οι επίδοξοι τραγουδιστές να ξεπεράσουν σε αυτή τη φάση τους 34. Στη συνέχεια ακολουθού έξι επεισόδια Battles, όπου αρχικά οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζευγάρια από τον ίδιο coach να διαγωνίζονται στο ίδιο τραγούδι, ενώ ο καλύτερος από τους δυο θα περνάει φυσικά στην επόμενη φάση.

Στα Βattles, καθένας από τους τέσσερις coaches (Παπαρίζου, Μουζουράκης, Μαραβέγιας, Ρουβάς) φτιάχνουν  ζευγάρια με τους παίκτες της ομάδας τους και σε κάθε ζευγάρι αναθέτουν ένα τραγούδι, το οποίο ερμηνεύουν σαν ντουέτο. Σε αυτή τη μουσική μονομαχία μόνο ένας παίκτης θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση και να συνεχίσει στο σόου. Οι μουσικές μονομαχίες στα Battles θα αναδείξουν τις καλύτερες φωνές που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Οι coaches θα έχουν τη δυνατότητα να «κλέψουν» παίκτη αντίπαλης ομάδας  και να τον εντάξουν στη δική τους.

Αμέσως μετά ακολουθούν τα Κnock Οut όπου οι παίκτες θα διαγωνίζονται σε τριάδες και ο καθένας θα λέει το δικό του τραγούδι. Και στη φάση αυτή υπάρχει η διαδικασία του «κλεψίματος» παικτών από την πλευρά των coaches. Mε το τέλος της διαδικασίας αυτής, αρχίζουν τα live, τα οποία θα είναι συνολικά πέντε τον αριθμό: δυο cross battles , δυο ημιτελικοί και ένας τελικός, που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί, κάπου κοντά στα Χριστούγεννα.