Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για τους αρχηγούς των κομμάτων και τα ποσοστά τηλεθέασης που κάνουν στις εκλογές λες και η ψήφος δίνεται από τα μηχανάκια της Nielsen κι όχι από την κάλπη.

Τι ποσοστά τηλεθέασης έκανε η διακαναλική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαίου; Το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο του κοινού το έκανε στον ALPHA κι αυτό γιατί ήταν πολύ καλό το lead in που πήρε από τον Νίκο Μάνεση. Ωστόσο, δεν το πέταξε στα σκουπίδια αλλά το κράτησε. Το ίδιο συνέβη και στον ΣΚΑΪ παίρνοντας lead in από τα “Ακραία φαινόμενα”. Η έκπληξη, ωστόσο, στο σύνολο και πάλι της τηλεθέασης είναι το OPEN που κατάφερε κι έκανε μεγαλύτερο ποσοστό από STAR και ΑΝΤ1 και ναι μεν το κανάλι της Κηφισιάς δεν έχει παράδοση στην ενημέρωση αλλά το κανάλι του Αμαρουσίου δεν δικαιολογείται καθώς στην κατάταξη βρέθηκε πιο χαμηλά κι από το STAR. Πάντως, τα μεγαλύτερα νούμερα σημειώθηκαν στις ηλικίες πάνω από 45 ετών όπου ξεπέρασε το 20%.

Συναθροίζοντας τις τηλεθεάσεις σε όλα τα κανάλια, που άλλα τη μετέδωσαν ολόκληρη κι άλλα ένα μέρος της, η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες έκανε μέσο όρο 57,1% στο νεανικό και 47,8% στο νεανικό κοινό.

Αναλυτικά:

ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΙΝΟΥ 57,1%

ALPHA 16,7%

ΣΚΑΪ 16,5%

OPEN 8,5%

STAR 8%

ANT1 7,4%

NEANIKO KOINO 47,8%

ALPHA 16,2%

ΣΚΑΪ 9,8%

OPEN 9,4%

STAR 7,8%

ANT1 4,6%