Τα 30 χρόνια λειτουργίας του ΑΝΤ1 σε αριθμούς

Ευάννα Ζουμπούρογλου
Ευάννα Ζουμπούρογλου

Ο ΑΝΤ1 γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του, και είναι μια καλή ευκαιρία για έναν απολογισμό σχετικά με το τι έχει συμβεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του έως και σήμερα. Ιδρύθηκε το 1989, είναι το παλαιότερο εν ενεργεία ιδιωτικό κανάλι και αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα κανάλι με μακρά ιστορία.

Τα 30 αυτά χρόνια μεταφράζονται σε 262.968 ώρες αδιάλειπτης παρουσίας στον αέρα. Είναι ένα νούμερο που αντικατοπτρίζει την πραγματική διάσταση της ιστορίας του σταθμού. Τα κοντέρ  του ΑΝΤ1 έχουν γράψει 131.400 ώρες ζωντανού προγράμματος, της πιο απαιτητικής μορφής τηλεόρασης, και  πάνω από 100.000 ώρες μαγνητοσκοπημένου προγράμματος που αποτελούν και τη βιβλιοθήκη του σταθμού.

Οι Ειδήσεις του ΑΝΤ1, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας και της ταυτότητας του, αριθμούν πάνω από 28.000 ώρες στα δελτία του, ενώ η ενημέρωση του κοινού εμπλουτίστηκε επίσης με 92 ενημερωτικές εκπομπές και magazinο. Η πρωινή ζώνη 06:00-13:00, την οποία καθιέρωσε ο ΑΝΤ1 από τα πρώτα χρόνια του, έχει παράξει συνολικά 12.960 επεισόδια εκπομπών μέχρι σήμερα.

Ο καίριος ρόλος που παίζει η ψυχαγωγία και η επιμόρφωση φαίνεται από τις 280 ψυχαγωγικές εκπομπές όλων των ειδών, τα 100 ντοκιμαντέρ και τις 209 σειρές που έχουν παραχθεί. Τέλος, έχουν υπάρξει 60 τηλεπαιχνίδια στον αέρα του ΑΝΤ1 και αυτό που το κάνει ακόμα εντυπωσιακότερο είναι ότι πολλά από αυτά συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία τους  επί σειρά ετών.

- Advertisement -

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *