Tαπετσαρίες

-

- Advertisment -.
- Advertisement -
- Advertisement -

Η ταπετσαρία επανήλθε δυναµικά στο χώρο της διακόσµησης με σπουδαία πλεονεκτήµατα (πολλοί συνδυασµοί σχεδίων, τεχνικών και υλικών), αλλά ο βασικότερος λόγος που µας κάνει να την προτιµούµε είναι η ανθεκτικότητά της, η οποία εξαρτάται από τη σωστή τοποθέτησή της. Μιλάμε, φυσικά, για τις ταπετσαρίες οι οποίες δίνουν χρώμα και στιλ σε όποιο χώρο μπαίνουν. Η εφαρµογή της ταπετσαρίας δεν είναι δύσκολη διαδικασία, αρκεί να πιάνει το χέρι σας και να έχετε να κάνετε µε απλά υλικά. Για παράδειγµα, αν επιλέξετε περίπλοκα µοτίβα ή έχετε άνισους τοίχους ή γωνίες, η τοποθέτηση θα είναι δυσκολότερη. Αν πάλι θέλετε να µάθετε την τεχνική, στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά σχετικά βίντεο. Σε κάθε περίπτωση, για να έχετε καλό αποτέλεσµα οι τοίχοι πρέπει οπωσδήποτε να είναι καθαροί και λείοι. Οι περισσότερες, συνθετικές κυρίως, ταπετσαρίες είναι πλενόµενες. Πάντοτε µέσα στη συσκευασία περιλαµβάνονται οδηγίες χρήσης ή καθαρισµού. Για τον καθαρισµό λεκέδων, χρησιµοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων και καθαρίστε τη λερωµένη περιοχή µε κυκλικές κινήσεις. Για καθηµερινή καθαριότητα, αρκεί ένα απλό ξεσκόνισµα µε φτερό.

Σήµερα η ταπετσαρία δεν χρησιµεύει τόσο για πρακτικούς λόγους, όπως η καθαριότητα, όσο για διακοσµητικούς σκοπούς. Δεν είναι απαραίτητο να καλύψει όλους τους τοίχους του σπιτιού. Μπορείτε να τη βάλετε µονάχα σε έναν τοίχο για να δώσετε πιο προσωπικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το σηµείο του σπιτιού σας. Τοποθετώντας την κατάλληλη ταπετσαρία µπορείτε να δηµιουργήσετε την αίσθηση µεγαλύτερου ή πιο φωτεινού χώρου, ενώ θα καλυφθούν τέλεια οι πιθανές ατέλειες του τοίχου.

Συνήθως η ταπετσαρία έχει διάσταση από 70 εκ. έως 1,30 µ. Το µέγεθός της αναγράφεται πάντοτε πάνω στην ταπετσαρία, όπως και η κόλλα που πρέπει να χρησιµοποιήσετε.

Μπορείτε να εφαρµόσετε ταπετσαρία ακόµα και πάνω σε πλακάκι, αφού προηγηθεί η κατάλληλη επεξεργασία. Περάστε την επιφάνεια µε το ειδικό αστάρι, στοκάρετέ τη, αφήστε να στεγνώσει καλά, τρίψτε µε γυαλόχαρτο απαλά για να λειανθεί και κατόπιν εφαρµόστε την ειδική κόλλα για την ταπετσαρία.

Για την κουζίνα και το µπάνιο επιλέξτε συνθετικές ταπετσαρίες, οι οποίες αντέχουν στην υγρασία και τους λεκέδες.

Για να αφαιρέσετε µια ταπετσαρία, ψεκάστε τη µε χλιαρό νερό. Περιµένετε 15΄ και αφαιρέστε την πρώτη επιφάνεια. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να αφαιρέσετε και το δεύτερο φύλλο της ταπετσαρίας.

Δείτε όμως τις πιο πρωτότυπες και ευφάνταστες ταπετσαρίες που βρήκαμε και μας έντυπωσίασαν.

Another option is a canvas cluster, which is a series of individual canvas gallery wraps, placed together on a single wall in a pre-designed layout. The overall length of this particular canvas cluster – including the space between each canvas gallery wrap – is 72×28. The largest individual piece (middle) is 18×28, and the smallest piece (left) is 10×10.

Coastal living 2016 Hamptons ShowHouse
272 Brik Kiln Ln, bridgehampton, ny
bridgehampton/Sag Harbor

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Τι είπε η Κορομηλά για Λιάγκα και Καινούργιου στον Χατζηνικολάου και η αλήθεια για την Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ

PING Tην πρώτη της συνέντευξη μετά από πολύ καιρό έδωσε η Ρούλα Κορομηλά στον Νίκο Χατζηνικολάου και από ότι...

Η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc στην δεντροφύτευση της Βορειοανατολικής Πεντέλης μαζί με τον Σάκη Ρουβά

Οι μαθητές δύο τάξεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D' Arc έδωσαν το παρόν στη μεγάλη δεντροφύτευση της Βορειοανατολικής Πεντέλης. Τη...

Μωρομάντηλα SEPTONA calm n’ care: Για κάθε χρήση και κάθε ηλικία

Aν για ένα πράγμα είναι γνωστή η SEPTONA στην Ελλάδα είναι για τα μωρομάντηλά της τα οποία είναι ιδανικά...

Ο Θέμης αποφασίζει να «απαντήσει» στον Οσμάν

Η Ιφιγένεια, βλέποντας σε μια προβολή επικαίρων της «Πατέ» τον Μίλτο τραυματισμένο, αποφασίζει να αψηφήσει κάθε κίνδυνο και να...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς