STAR: Συνεχίζει ή όχι την τουρκική σειρά “Elif”;

Παναγιώτης Μουλόπουλος
Παναγιώτης Μουλόπουλος
ELIF

Το Star θα συνεχίσει να προβάλλει τη δραματική σειρά τουρκικής παραγωγής “Elif”, καθώς του χαρίζει άκρως ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης. Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, λοιπόν, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα ο 2ος κύκλος, ο οποίος ολοκληρώνεται σε 230 επεισόδια.

Αυτή είναι η ιστορία της Ελίφ, ενός καλοσυνάτου μικρού κοριτσιού, που γίνεται πιόνι στις αντιπαλότητες  της ισχυρής  οικογένειας Εμιρόγλου. Η γλυκιά Ελίφ είναι έξι ετών όταν η άρρωστη μητέρα της, Μελέκ, την παραδίδει κρυφά στην πλούσια  οικογένεια Εμιρόγλου. Αν και δεν το γνωρίζει,  η Ελίφ είναι το παιδί του Κενάν Εμιρόγλου, του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας. Δεν γνωρίζει ότι το παιδί είναι δικό του, παρόλο, που ήταν τρελά ερωτευμένος με τη μητέρα της, Μελέκ η οποία δούλευε στο αρχοντικό. Αλλά πριν από έξι χρόνια,  η Μελέκ αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει, φοβούμενη για τη ζωή της κόρης της. Τώρα, μπορεί η έμφυτη ευγένεια της Ελίφ και η αναγνώριση της αδικίας, που έγινε σε εκείνη και την οικογένειά της να φέρουν την ευτυχία στο σπιτικό των Εμιρόγλου;
Η Μελέκ  ήταν υπάλληλος στην πλούσια οικογένεια Εμιρόγλου και ερωτεύτηκε  τον αγαπημένο γιο της οικογένειας, τον Κέναν. Όμως η οικογένεια του Κενάν ήταν ενάντια σε αυτή την ένωση και η μητέρα του, Αλιγιέ,  ανάγκασε τη Μελέκ να φύγει μακριά με φοβερές απειλές. Στο παρελθόν η Αλιγιέ είχε χαράξει ξανά τη μοίρα της Μελέκ, όταν εκείνη ήταν ακόμα μωρό, κάτι που κανείς δεν γνωρίζει, εκτός από τον μεγαλύτερο αδελφό της Μελέκ, τον Μελίχ. Η Μελέκ, δεν είχε άλλη επιλογή από το να φύγει και να αφήσει τον Κενάν να πιστεύει ότι τον είχε εγκαταλείψει, χωρίς ποτέ να μάθει πως ήταν έγκυος στο παιδί του.

Η Αλιγιέ είχε άλλα σχέδια για τον γιο της, να τον δει παντρεμένο με την Αρζού, η οποία την χειραγωγούσε και την είχε πείσει ότι δεν υπάρχει καλύτερη νύφη για την οικογένεια Εμιρόγλου από αυτή. Ο Κενάν δεν αγαπάει την Αρζού, η οποία είναι κακιά και είχε τους δικούς της λόγους να θέλει αυτόν τον γάμο, αλλά η απογοήτευση του μετά την εξαφάνιση της Μελέκ τον κάνει να πει το πολυπόθητο «ναι».  O Κενάν αποκτά μια κόρη, την Τουγκτσέ, η οποία όμως δεν είναι στην πραγματικότητα βιολογικό του παιδί!
Μετά τη φυγή της από το αρχοντικό των Εμιρόγλου, η ζωή της Μελέκ έγινε μια κόλαση. Η γνωριμία της και ο γάμος της με τον χήρο, Βεϊσελ ήταν μια ακόμα άτυχη στιγμή. Η Μελέκ αναζητά ένα στήριγμα για να μεγαλώσει το παιδί της αλλά εκείνος αποδεικνύεται γρήγορα ότι είναι ένας απελπισμένος άνδρας,  βίαιος και με αγάπη μόνο για τον τζόγο, ούτε καν για τα δυο του παιδιά από τον πρώτο του γάμο, τη Ζεϊνέπ και τον Μουράτ.

Η Μελέκ αρρωσταίνει και όταν ανακαλύπτει πως ο Βεϊσέλ σκοπεύει να πουλήσει την Ελίφ για να πληρώσει τα χρέη του από τα χαρτιά, αναγκάζεται να λάβει δραστικά μέτρα για να σώσει την αγαπημένη κόρη της. Έτσι ζητάει  από την καλοπροαίρετη Αϊσέ, την  οικονόμο του αρχοντικού των Εμιρόγλου, να αναλάβει εκείνη τη φροντίδα της Ελίφ.  Η Αϊσέ, είναι μια θρησκευόμενη  γυναίκα και λατρεύει τη Μελέκ. Γνωρίζει τα πάντα για την ιστορία της με τον Κενάν και έτσι συμφωνεί να πάρει το παιδί και να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει.
Η άφιξη της Ελίφ στο αγρόκτημα των Εμιρόγλου δεν αλλάζει μόνο τη δική της ζωή, αφού ζει πια μακριά από τη στοργική μητέρα της, αλλά και τη ζωή των άλλων. Η παρουσία της δημιουργεί νέα δεδομένα. Έχει θετική επίδραση στους ανθρώπους, είναι ένα ευαίσθητο και γλυκό παιδί και όλοι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι στο αγρόκτημα τη συμπαθούν πάρα πολύ. Όμως πέφτει συχνά θύμα εκφοβισμού από την κακομαθημένη Τουγκτσέ με αποτέλεσμα συχνά να αδικείται. Ο Κενάν είναι γοητευμένος από τη μικρούλα χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό το υπέροχο πλάσμα, που πάντα του φτιάχνει τη διάθεση είναι  δική του κόρη.

- Advertisement -

Υπάρχουν πολλά μυστικά και αντιζηλίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας αλλά και το υπηρετικό προσωπικό. Ο ένας προσπαθεί να χειραγωγήσει τον άλλον, αλλά φυσικά δεν είναι τελικά σε θέση τα σκοτεινά σχέδια  να στεφθούν με επιτυχία. Στο τέλος όλοι επηρεάζονται από τη δύναμη, την αθωότητα, την καλοσύνη της Ελίφ. Στον 2ο κύκλο, η βραδιά του γάμου της Ζεϊνέπ και του Σελίμ μετατρέπεται σε εφιάλτη για όλους! Το όπλο, που βρίσκεται στα χέρια της Αρζού και του Ερκούτ, εκπυρσοκροτεί και η Ζεϊνέπ τραυματίζεται σοβαρά και δίνει μάχη για να κερδίσει τη ζωή. Άλλη μια τραγωδία όμως χτυπάει την οικογένεια Εμιρόγλου, ο Κενάν είναι νεκρός! Στην κηδεία του Κενάν εμφανίζεται ο Νετζντέτ, ο πατέρας της Αρζού, ο οποίος έχει ένα μεγάλο μυστικό.  Ένα μυστικό, που μόνο ο Κενάν γνώριζε και τώρα δεν κινδυνεύει να το μάθει κανείς άλλος.

Η Μελέκ νιώθει τρομερές τύψεις γιατί δεν πρόλαβε να πει στον Κενάν πως η Ελίφ είναι κόρη του.  Λίγο αργότερα όμως η Μελέκ ανακαλύπτει πως ο Κενάν ζει και τον φροντίζει για να γίνει καλά. Η Αρζού συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας της Ζεϊνέπ. Σύντομα αποφυλακίζεται και επιστρέφει στο κτήμα με στόχο να ξεφορτωθεί την Ελίφ αλλά και τον πιεστικό πρώην αγαπημένο της, τον Σερντάρ.  Ο Σερντάρ θέλει να ζήσει πια μαζί με την κόρη του Τουγτσέ και την Αρζού. Όλοι πια στην οικογένεια Εμιρόγλου γνωρίζουν ότι η Ελίφ είναι κόρη του Κενάν. Όλοι, εκτός από τον ίδιο. Η Ιπέκ, κουρασμένη από τα ψέματα και τις ίντριγκες, αποφασίζει να φύγει και γράφει ένα γράμμα στον Κενάν, αποκαλύπτοντάς του την αλήθεια. Ο Κενάν θυμώνει με τη Μελέκ επειδή του έκρυψε την αλήθεια. Τη μέρα, που η Ελίφ κατευθύνεται στο κτήμα για να ενωθεί με τον πατέρα της, συμβαίνει ένα τροχαίο και το κοριτσάκι χάνει τη μνήμη του. Κάποιοι τη βρίσκουν να περιπλανιέται μόνη της και τη φροντίζουν αλλά στη συνέχεια τη βάζουν να πουλάει χαρτομάντηλα στους δρόμους.

Η εξαφάνιση της Ελίφ, επηρεάζει όλη την οικογένεια Εμιρόγλου και είναι αβάσταχτη για τη Μελέκ και τον Κενάν. Ο Κενάν δέχεται ένα δεύτερο σοκ όταν ανακαλύπτει πως η Τουγτσέ δεν είναι βιολογικό του παιδί. Όμως την αγαπάει σαν να είναι δικό του παιδί και δεν είναι διατεθειμένος να την αφήσει στην Αρζού και τον Σερντάρ. Η εξαφάνιση της Ελίφ οδηγεί τη Μελέκ στην τρέλα και νοσηλεύεται για λίγο καιρό σε νευρολογική κλινική.  Η Ελίφ δεν θυμάται ποια είναι και οι άνθρωποι, που την έχουν βρει, την εκμεταλλεύονται και τη βάζουν να ζητιανεύει. Ο Κενάν κάνει ό,τι μπορεί για να βρει την κόρη του και δίνει και μια μεγάλη αμοιβή. Η Ελίφ το σκάει από τον άντρα, που τη βάζει να ζητιανεύει και βρίσκει καταφύγιο σε ένα ζευγάρι, τον Μουχσίν και τη Νουρτέν.

Ο Μουχσίν αγαπάει την Ελίφ σαν κόρη του αλλά η Νουρτέν τη βασανίζει.  Όταν η Νουρτέν ανακαλύπτει ότι η Ελίφ είναι κόρη του πλούσιου Κενάν Εμιρόγλου, πηγαίνουν μαζί στο κτήμα για να την παραδώσει και να πάρει τα λεφτά. Όμως εκεί τους υποδέχεται η Αρζού. Η Νουρτέν δεν εμπιστεύεται την Ελίφ στην Αρζού και φεύγει αλλά πλέον η Αρζού γνωρίζει ότι η μικρούλα είναι ζωντανή.  Η Αρζού προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει την Ελίφ από τα χέρια της Νουρτέν και του Μουχσίν αλλά δεν τα καταφέρνει. Η απληστία της Νουρτέν όμως θα σταθεί μοιραία για το ζευγάρι καθώς θα χάσουν τη ζωή τους σε ένα τροχαίο, που προκαλεί η Αρζού. Η οικογένεια μαθαίνει πως η Ελίφ είναι ζωντανή και η ελπίδα να ξαναδεί το παιδί της βοηθάει τη Μελέκ να συνέλθει και να αρχίζει να την ψάχνει. Ο Κενάν και η Αρζού επιτέλους χωρίζουν.

Θα καταφέρει η Μελέκ και ο Κενάν να συναντήσουν την κόρη τους Ελίφ; Θα καταφέρουν οι τρεις τους να γίνουν αυτό που πάντα ονειρευόντουσαν, μια ευτυχισμένη οικογένεια;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *