Λίγο πριν ενσαρκώσει έναν από τους μεγαλύτερους ρόλους της καριέρας της ως Κατίνα στις “Μάγισσες της Σμύρνης” η Σμαράγδα Καρύδη έχοντας στο πλευρό της τη φίλη της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου επισκέφτηκαν το πραγματικό σπίτι της Κατίνας στην Αίγινα.

Εκεί τους υποδέχθηκε η μητέρα της Μάρας Μεϊμαρίδη που υπογράφει το best seller, Ενη Ματζαγκριώτη, η οποία τους ξενάγησε στο σπίτι, το οποίο χτίστηκε το 1920, ανακαλύπτοντας μοναδικές γωνιές του σπιτιού αλλά και μουσειακά αντικείμενα που πρωταγωνιστούν μέσα στο βιβλίο.

Η πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή, έρχεται τη νέα σεζόν από τις Θεατρικές Σκηνές,  σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, με στόχο να αποτελέσει σταθμό στα θεατρικά αθηναϊκά δρώμενα.

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης στη μεταφορά του στην μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005 στο MEGA, ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς.

Στον θίασο πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Ευθαλίας, η Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατίνας, που μαγεύει τους Μέμο Μπεγνή – Κωνσταντίνο και Ηλία Μελέτη – Σύριο Καραμάνο. Στον καθοριστικό ρόλο της μάγισσας Αττάρτης, η κυρία Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Η Σμαράγδα Καρύδη με τον παραγωγό της παράστασης Γιάννη Κεντ.

Ο Σταμάτης Φασουλής θα αποτυπώσει την ατμόσφαιρα μίας εμβληματικής εποχής, μεταφέροντάς μας 130 χρόνια πίσω σε ένα ταξίδι στα παράλια της Σμύρνης και σε μια ιστορία γεμάτη μάγια, ξόρκια, αρώματα, έρωτες και πάθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομότιτλη σειρά, η κόρη της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Χάνου είχε υποδυθεί τη νεαρή Κατίνα ούσα τότε ακόμη μαθήτρια.