Σχολή γονέων από την Κλινική Ρέα

-

- Advertisment -.
- Advertisement -

Οι Σχολές Γονέων ξεκίνησαν για να υποστηρίξουν τους γονείς στον δύσκολο ρόλο τους. Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.

Οι μελέτες της ψυχολογίας εδώ και πολλά χρόνια έχουν οδηγήσει στη διαπίστωση ότι η προσωπικότητα του παιδιού διαμορφώνεται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Παλαιότερα υποστηριζόταν ότι τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του παιδιού είναι τα πιο κρίσιμα. Σήμερα θεωρούμε ότι οι βάσεις διαμορφώνονται τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, δηλαδή τα χρόνια που το παιδί συνήθως μεγαλώνει στο σπίτι, με τους γονείς του ως μόνους υπεύθυνους για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή του.

Η οικογένεια, ως το πιο σημαντικό πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάσει το παιδί με τα κατάλληλα εφόδια για ψυχική υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Κλινική ΡΕΑ διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης γονέων, στις 8 & 15 Μαίου και 5 Ιουνίου 2019, στον 7ο όροφο της Κλινικής (Λεωφ. Συγγρού 383 Π. Φάληρο), με ελεύθερη πρόσβαση σε όποιον επιθυμεί να τα παρακολουθήσει.
Η Σχολή Γονέων απευθύνεται σε νέους γονείς, είτε σε ζευγάρια που περιμένουν το μωρό τους να έρθει στον κόσμο, και έχει σκοπό να προετοιμάσει, να συμβουλεύσει και να υποστηρίξει τη μητέρα και τον πατέρα στο νέο τους ρόλο. Εισηγήτρια των σεμιναρίων είναι η κα Βίκη Παυλίδη, Ειδική Παιδαγωγός – Εκπαιδευτική Ψυχολόγος.
Συγκεκριμένα, οι θεματικές Ενότητες αφορούν:
Ημέρες πριν τον τοκετό/Προετοιμασία ζευγαριού (8/5, ώρα 12:00)
Λίγες ημέρες πριν τον τοκετό, το ζευγάρι προετοιμάζεται για την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειάς τους! Οι δύο σύντομα θα γίνουν τρεις και οι ισορροπίες θα αλλάξουν! Τι θα πρέπει να περιμένει το ζευγάρι; Ποια βήματα θα ήταν καλό να ακολουθήσει για μια ομαλή μετάβαση στη νέα τους ζωή; Όλες οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν στο σεμινάριο από την ειδικό!
Διαχείριση δύο ή περισσότερων παιδιών μέσα στο σπίτι (15/5, ώρα 12:00)
Η οικογένεια μεγάλωσε κι άλλο και ένα μωράκι φέρνει μαζί του νέες ισορροπίες στην οικογενειακή ζωή! Κάποιες φορές είναι δύσκολο για τα μεγαλύτερα αδελφάκια να αποδεχτούν τη νέα αυτή πραγματικότητα και οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση με το βέλτιστο τρόπο! Η διαχείριση δύο ή περισσότερο παιδιών μέσα στο σπίτι θέλει υπομονή και μεθοδικότητα που μπορείτε να αποκτήσετε παρακολουθώντας τη Σχολή Γονέων.
Στάδια ανάπτυξης στη βρεφική ηλικία (5/6, ώρα 12:30)
Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και είναι γεμάτα εκπλήξεις! Κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της, τις ιδιαιτερότητές της, τους κινδύνους της. Όλα όσα θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε και θα πρέπει να περιμένετε σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του μωρού σας θα συζητηθεί στο σεμινάριο της Σχολής Γονέων στην Κλινική ΡΕΑ!
Για κράτηση θέσης: 210 9495779
- Advertisement -
Παντελής Μεσσαρόπουλος
Παντελής Μεσσαρόπουλοςhttp://drmessaropoulos.gr/
Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος είναι Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, έχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Παθολογία της κύησης και είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι Επιστημονικός συνεργάτης στη δεύτερη Πανεπιστημιακή κλινική του «Αρεταιείου» Νοσοκομείου, ειδικός σε θέματα Επανειλημμένων Αποβολών και Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας, καθώς και στα Μαιευτήρια ΡΕΑ και ΙΑΣΩ.
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Τι θα δούμε στο φετινό MasterChef;

Το MasterChef, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής που προβάλλεται με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, επιστρέφει στο...

Πότε επιστρέφει η Ελεονώρα Μελέτη και ποιοι είναι οι καλεσμένοι που της κάνουν ποδαρικό;

Τα «Μεσάνυχτα»  επιστρέφουν τη νέα χρονιά, με συνεντεύξειςγεμάτες αποκαλύψεις και πρωταγωνιστές που ανοίγουν την καρδιά τους στο τηλεοπτικό κοινό και...

Ο Νίκος Μακρόπουλος πρωταγωνιστεί σε ραδιόφωνο και YouTube

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους, καθώς η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Οι...

Διόρθωση στο πρόστιμο του ΕΣΡ την τελευταία στιγμή

Aπό Δευτέρα ο Γιώργος Λιάγκας και η παρέα του δεν θα είναι στον αέρα του ΣΚΑΪ σύμφωνα με την...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς