Σχολή γονέων από την Κλινική Ρέα

-

Οι Σχολές Γονέων ξεκίνησαν για να υποστηρίξουν τους γονείς στον δύσκολο ρόλο τους. Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.

Οι μελέτες της ψυχολογίας εδώ και πολλά χρόνια έχουν οδηγήσει στη διαπίστωση ότι η προσωπικότητα του παιδιού διαμορφώνεται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Παλαιότερα υποστηριζόταν ότι τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του παιδιού είναι τα πιο κρίσιμα. Σήμερα θεωρούμε ότι οι βάσεις διαμορφώνονται τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, δηλαδή τα χρόνια που το παιδί συνήθως μεγαλώνει στο σπίτι, με τους γονείς του ως μόνους υπεύθυνους για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή του.

- Advertisement -

Η οικογένεια, ως το πιο σημαντικό πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάσει το παιδί με τα κατάλληλα εφόδια για ψυχική υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Κλινική ΡΕΑ διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης γονέων, στις 8 & 15 Μαίου και 5 Ιουνίου 2019, στον 7ο όροφο της Κλινικής (Λεωφ. Συγγρού 383 Π. Φάληρο), με ελεύθερη πρόσβαση σε όποιον επιθυμεί να τα παρακολουθήσει.
Η Σχολή Γονέων απευθύνεται σε νέους γονείς, είτε σε ζευγάρια που περιμένουν το μωρό τους να έρθει στον κόσμο, και έχει σκοπό να προετοιμάσει, να συμβουλεύσει και να υποστηρίξει τη μητέρα και τον πατέρα στο νέο τους ρόλο. Εισηγήτρια των σεμιναρίων είναι η κα Βίκη Παυλίδη, Ειδική Παιδαγωγός – Εκπαιδευτική Ψυχολόγος.
Συγκεκριμένα, οι θεματικές Ενότητες αφορούν:
Ημέρες πριν τον τοκετό/Προετοιμασία ζευγαριού (8/5, ώρα 12:00)
Λίγες ημέρες πριν τον τοκετό, το ζευγάρι προετοιμάζεται για την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειάς τους! Οι δύο σύντομα θα γίνουν τρεις και οι ισορροπίες θα αλλάξουν! Τι θα πρέπει να περιμένει το ζευγάρι; Ποια βήματα θα ήταν καλό να ακολουθήσει για μια ομαλή μετάβαση στη νέα τους ζωή; Όλες οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν στο σεμινάριο από την ειδικό!
Διαχείριση δύο ή περισσότερων παιδιών μέσα στο σπίτι (15/5, ώρα 12:00)
Η οικογένεια μεγάλωσε κι άλλο και ένα μωράκι φέρνει μαζί του νέες ισορροπίες στην οικογενειακή ζωή! Κάποιες φορές είναι δύσκολο για τα μεγαλύτερα αδελφάκια να αποδεχτούν τη νέα αυτή πραγματικότητα και οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση με το βέλτιστο τρόπο! Η διαχείριση δύο ή περισσότερο παιδιών μέσα στο σπίτι θέλει υπομονή και μεθοδικότητα που μπορείτε να αποκτήσετε παρακολουθώντας τη Σχολή Γονέων.
Στάδια ανάπτυξης στη βρεφική ηλικία (5/6, ώρα 12:30)
Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα και είναι γεμάτα εκπλήξεις! Κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της, τις ιδιαιτερότητές της, τους κινδύνους της. Όλα όσα θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε και θα πρέπει να περιμένετε σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του μωρού σας θα συζητηθεί στο σεμινάριο της Σχολής Γονέων στην Κλινική ΡΕΑ!
Για κράτηση θέσης: 210 9495779
Παντελής Μεσσαρόπουλος
Παντελής Μεσσαρόπουλοςhttp://drmessaropoulos.gr/
Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος είναι Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος στη Γ' Πανεπιστημιακή κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ», ειδικός σε θέματα Επανειλημμένων Αποβολών και Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας, έχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Παθολογία της κύησης και είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι Επιστημονικός Διευθυντής στο Γυναικολογικό τμήμα του Mediterraneo First Care και επιστημονικός συνεργάτης με τα Μαιευτήρια ΡΕΑ και ΙΑΣΩ.
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Το National Geographic ανοίγει τον φάκελο covid19 με τρία ντοκιμαντέρ

Το National Geographic παρουσιάζει, πρώτο, ένα ειδικό αφιέρωμα στον Covid-19, εστιάζοντας στην επιστημονική και ιστορική αναζήτηση γύρω από τον...

Ενεργοποιείται τελικά η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του MEGΑ το ΣΚ;

Ενεργοποιείται ή δεν ενεργοποιείται τελικά η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του MEGΑ το Σαββατοκύριακο για την οποία έχει γίνει πολύς...

Αγγελική – Άλκηστις Ζιρώ: «Έχω πολλά κοινά στοιχεία με την Κατερίνα…» (VIDEO)

«Έχω πολλά κοινά στοιχεία με την Κατερίνα, αλλά διαφοροποιείται ο τρόπος που τα εκφράζουμε. Εγώ είμαι λίγο πιο αθυρόστομη»....

«Μαθαίνουμε στο σπίτι» με την ΕΡΤ: Το αυριανό πρόγραμμα των μαθητών

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 12:00, η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς