Ρεκόρ πωλήσεων για το “Όσα παίρνει ο Άνεμος” που κατέβασε η HBO Max

Ευάννα Ζουμπούρογλου
Ευάννα Ζουμπούρογλου

Η ταινία “Όσα παίρνει ο Άνεμος” χαρακτηρίστηκε “μνημείο ρατσισμού” γεγονός που οδήγησε την HBO Max να την αποσύρει προσωρινά από την πλατφόρμα της, ύστερα από την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, καθώς τοποθετείται την περίοδο του αμερικανικού εμφυλίου σε μια οικογενειακή φυτεία βαμβακιού στην Τζόρτζια και είναι ιδωμένη από τη ματιά των λευκών Νότιων. Οι επικριτές της αναφέρουν ότι δείχνει τη ζωή των Νότιων από θετική οπτική, ενώ κάποιοι στιγματίζουν το γεγονός ότι ο υπουργός προπαγάνδας των Ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς έλεγε ότι είναι η αγαπημένη του κινηματογραφική παραγωγή.

Αυτή η κατάσταση και η έκταση που δόθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, ανέβασε δραματικά τις πωλήσεις της ταινίας του Βίκτορ Φλέμινγκ στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γερμανία και στη Γαλλία, στο site της Amazon. Στο μεταξύ, η διαμάχη για τη συγκεκριμένη ταινία, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην εποχή της, κρατάει εδώ και δεκαετίες στην Αμερική.

Στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ένας εκπρόσωπος της HBO Max για να εξηγήσει την απόσυρση της ταινίας των 8 Όσκαρ ανέφερε πως  «Το Όσα Παίρνει ο Άνεμος είναι προϊόν της εποχής του και περιγράφει τις ρατσιστικές προκαταλήψεις που ήταν κοινές στην αμερικανική κοινωνία». Σύμφωνα με την HBO Max, το να διατηρεί την ταινία στον κατάλογό του, «χωρίς να εξηγεί και να καταγγέλλει κάποια γεγονότα θα ήταν ανεύθυνο».

 

- Advertisement -

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *