“Σώσε με”… από την ανία και την κακή μυθοπλασία

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

PING Ναι είμαι λάτρης των σειρών και δη των αστυνομικών αλλά το τελευταίο διάστημα παρατηρώ ότι υπάρχει έλλειψη καλών σιερών γενικότερα και δεν αναφέρομαι μόνο στην ελληνική μυθοπλασία που έχει κάνει άλματα αλλά στην ξένη γενικότερα. Οι σειρές που μπαίνουν πλέον στις πλατφόρμες είναι στην πλειοψηφία τους του σωρού. Δεν ξέρω αν φταίει ότι καλομάθαμε και πλέον είμαστε περισσότερο εκπαιδευμένοι, δεν ξέρω αν η παρατεταμένη απεργία των αμερικανικών στούντιο συνέβαλε στην έλλειψη ποιοτικών σειρών αλλά σίγουρα πλέον το να βρεις μια καλή σειρά δεν είναι εύκολη υπόθεση για ένα μυημένο τηλεθεατή. Αρχίζεις μια σειρά και πολύ γρήγορα σε απογοητεύει και την αφήνεις ή φτάνεις στο τέλος της για να καταλάβεις ότι απλά έχασες μερικές ώρες από τον πολύτιμο χρόνο σου για το τίποτα.

PONG Παρασυρμένη λοιπόν από μια τέτοια κατάσταση έπεσα τις προάλλες πάνω στο “Σώσε με” τη σειρά του ΑΝΤ1+ που πρόσφατα μπήκε στον κατάλογο του Netflix και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα. Γυρισμένη σε ένα μεγάλο μέρος στην Θράκη με συνεπήρε όχι μόνο με το θέμα της καθώς έχει κάνει με τις κατά συρροή δολοφονίες γυναικών που αναστατώνουν την περιοχή αλλά και με την απίστευτη φωτογραφία που υπογράφει ο Βασίλης Κασβίκης. Μια σειρά βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλλερ του Δημήτρη Σίμου που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό, που δεν αφήνει σεναριακά κενά χάρη στη συνδρομή των: Δημήτρη Σίμου, Πιέρρου Ανδρακάκου, Βαγγέλη Νάση, που σε συναρπάζει η γρήγορη σκηνοθεσία του Πιέρρου Ανδρακάκου και σε καθηλώνουν οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Ενα μικρό διαμαντάκι στην συλλογή του ΑΝΤ1+ που πλέον μπορεί να την απολαύσει κανείς και μέσα από το Netflix και είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσει παραπονεμένο ακόμα και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό τηλεθεατή.

PING Μια αστυνομική σειρά με αρχή, μέση και τέλος που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο και που όλοι εν δυνάμει θα μπορούσαν να είναι οι κατά συρροή δολοφόνοι γιατί απλά ο καθένας του έχει το δικό του σκοτεινό παρελθόν να κρύψει αλλά τελικά η αποκάλυψη σου αφήνει την αίσθηση της έκπληξης αλλά και της δικαίωσης χωρίς αλλά, χωρίς γιατί, χωρίς μα… καθώς η κάθαρση έρχεται να εξαλείψει και την παραμικρή αμφιβολία που μπορεί να σου δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια των 8 επεισοδίων.

 

- Advertisement -

Λίγα λόγια για την υπόθεση της σειράς

PONG Μια μοναχική καλλιτέχνης ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Άλκηστη, εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Η σωρός της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Πρωταγωνιστούν: Δανάη Σκιάδη, Έλενα Μαυρίδου

Επίσης πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *