Προσωρινά εκτός ΕΣΗΕΑ ο Λιάγκας

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ ΣΚΑΪ

Δεν σταματούν τα προβλήματα για τον Γιώργο Λιάγκα. Λίγες μέρες μετά την εφαρμογή του προστίμου της προσωρινής διακοπής της εκπομπής, την απόλυση της αρχισυντάκτριας της εκπομπής αλλά και την παραίτηση δυο δημοσιογράφων, έχει να αντιμετωπίσει και την εξάμηνη διαγραφή του από την Ένωση Συντακτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΗΕΑ ομόφωνα -ένας ζήτησε διαγραφή ενός έτους- τον διέγραψε για έξι μήνες από τα μητρώα της.

Υπενθυμίζουμε ότι το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ άσκησε αυτεπαγγέλτως πειθαρχική δίωξη εναντίον του Γιώργου Λιάγκα εξαιτίας του ανάρμοστου χειρισμού στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ από συμφοιτητή της τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Γιώργος Λιάγκας κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ύστερα από αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη.

Η χυδαιότητα της όλης παρουσίασης από τον Γιώργο Λιάγκα, με συμμετοχή μάλιστα και άλλων μη μελών της ΕΣΗΕΑ στην εκπομπή προκάλεσε βάναυσα το κοινωνικό συναίσθημα και τις έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοιογράφος διαγράφεται προσωρινά από τα μητρώα της Ενωσης. Το ίδιο εχει συμβεί άλλες δυο φορές το 2015 αλλά και το 2017 λόγω συμμετοχής του σε διαφημίσεις.

- Advertisement -

Εκτιμάται ότι ο Γιώργος Λιάγκας θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και θα κριθεί εκ νέου από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της Ένωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *