Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν την παραίτηση τους από τα πριγκιπικά τους αξιώματα

Ευάννα Ζουμπούρογλου
Ευάννα Ζουμπούρογλου

Είναι γνωστό πως ο πρίγκιπας Χάρι της Μεγάλης Βρετανίας και η Αμερικανίδα σύζυγος του και πρώην ηθοιποιός Μέγκαν Μαρκλ το τελευταίο διάστημα πιεζόντουσαν πολύ. Μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο το ζευγάρι έδωσε κοινή συνέντευξη στον δημοσιογράφο Τομ Μπρέιντμπι του ΙTV στην οποία η πριγκίπισσα δήλωσε πως για εκείνη είναι μια “μάχη” το να είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας, ενώ ο πρίγκιπας παραδέχτηκε πως οι σχέσεις του με τον αδελφό του,πρίγκιπα Ουίλιαμ, δεν είναι και οι καλύτερες.

Γενικότερα, το κλίμα που επικρατούσε προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η είδηση δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν μέσα από τον κοινό προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram πως παραιτούνται από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και πως θα εργαστούν ώστε να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι σεβόμενοι πάντοτε την Βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι. Μάλιστα, υπάρχει η πιθανότητα το ζευγάρι μαζί με τον μικρό τους γιο Άρτσι να μετακομίσουν στον Καναδά και να δραστηριοποιηθούν εκεί.

Η ανακοίνωση τους αναφέρει: “Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε το γιο μας, με σεβασμό στη βασιλική παράδοση, μέσα στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας τη δυνατότητα να εστιάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, που συμπεριλαμβάνει και την έναρξη μιας νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες του συναρπαστικού επόμενου βήματος εν ευθέτω χρόνω, όπως συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε δεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή σας υποστήριξη.”

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/?utm_source=ig_embed

- Advertisement -

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *