Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το MEGA και πλέον όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Σήμερα το πρωί τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έστειλαν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στην Digea την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την διακοπή λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το “μαύρο” στο Mega  θα “πέσει” μετά από δύο τουλάχιστον εικοσιτετράωρα, δηλαδή όπως όλα δείχνουν την Παρασκευή και πιο συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες προς το Σάββατο, εκεί που η τηλεθέαση είναι πολύ μικρή.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΣΡ, εντός του 2018 θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για τις δύο άδειες γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας, μετά και την κατάθεση αίτησης από την εταιρεία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Alter Ego.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tinasmess.gr, δεν αποκλείεται τις δυο τηλεοπτικές εναπομείνασες άδειες να διεκδικήσουν τρεις ενδιαφερόμενοι. Κι αυτό πέρα από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, ενδιαφέρονται τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, πρόεδρος της ΑΕΚ όσο και ο Γιάννης Αλαφούζος. Μάλιστα, όσον αφορά στον τελευταίο, φαίνεται πως οι προσπάθειες να αποκτήσει περιφερειακή άδεια για τον 24ωρο ΣΚΑΪ πέφτουν στο κενό καθώς αποδεικνύονται ασύμφορες. Ετσι, ο ιδιοκτήτητες του ΣΚΑΪ σκεφτεται να κατέβει εκ νέου στον διαγωνισμό διεκδικώντας και δεύτερη άδεια.