Πώς θα καλύψουν τις εκλογές τα κανάλια την Κυριακή;

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Τα βαριά χαρτιά τους ρίχνουν τα επιτελεία των καναλιών στην μάχη του ανταγωνισμού και της… τηλεοπτικής κάλπης με στόχο την επικράτηση στους πίνακες της Nielsen τη βραδιά των εκλογών.

Στον ΣΚΑΪ το βάρος της βραδιάς την Κυριακή 26 Μαΐου θα σηκώσει από τις 18.00 η Σία Κοσιώνη, ενώ δίπλα της θα βρεθεί ο Διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς. Στις 19:00 ο Γενικός Διευθυντής της PulseRC, Γιώργος Αράπογλου, θα παρουσιάσει τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ για τα αποτελέσματα της εκλογικής βραδιάς. Η ενημέρωση όμως του κοινού ξεκινά από τις 6 με Γιώργο Αυτιά, στη συνέχεια παίρνουν σκυτάλη Μαρία Αναστασοπούλου, μετά Καμπουράκης- Χατζής, στις 13.00 και για μια ώρα ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος και στις 14.00 το δελτίο με την Εύα Αντωνοπούλου.

Στον ΑΝΤ1 η ενημέρωση ξεκινά το πρωί στις 6 με τον Γιώργο Παπαδάκη και το «Καλημέρα Ελλάδα». Στις 12 το μεσημεριανό δελτίο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια μέχρι τις 13.45, ενώ στα 18.00 ο Νίκος Χατζηνικολάου κορυφώνει την εκλογική βραδιά. Στις 19:00 στο ειδικά διαμορφωμένο εκλογικό στούντιο του σταθμού θα βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης, για την πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στον ALPHA η μέρα ξεκινά στις 8 το πρωί με Τζίμα και Λάμπρου. Τη σκυτάλη παίρνει ο Μάνεσης στις 10.00 και στις 18.00 ο Αντώνης Σρόιτερ αρχίζει τον εκλογικό μαραθώνιο έχοντας σε ειδική αποστολή τον Νίκο Μάνεση. Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll.

- Advertisement -

Επίσης, από φέτος στο εκλογικό παιχνίδι μπαίνει πιο ενεργά το STAR με ένα μακροσκελές δελτίο ειδήσεων που θα βγει στον αέρα με τη Μάρα Ζαχαρέα στο τιμόνι στις 18.30. Στις 19.00 ο Θωμάς Μαύρος με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της MRB «φωτογραφίζει» τον νικητή των εκλογών.

Στο OPEN πέρα από τη Φαίη Μαυραγάνη από τις 10 και μετά προστίθενται στο πρόγραμμα στος 10.00 η Αμαλία Κάτζου με τον Βαγγέλη Γιακουμή, στις 12.00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος με τον Γιάννη Σαραντάκ και ο αμέσως μετά στις 14.00 η Λίνα Δρούγκα με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Στις 17.30 αρχίζει «Η Ώρα της απόφασης»- ο εκλογικός μαραθώνιος με την Έλλη Στάη, ενώ στις 19.00 βγαίνει στον αέρα το ΕΧΙΤ POLL -στο με τη βοήθεια του διευθύνοντος συμβούλου της Alco, Κώστα Παναγόπουλου.

Στην ΕΡΤ η βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου ξεκινά στις 17.45, νωρίτερα από κάθε άλλο κανάλι. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου υποδέχεται στο στούντιο δημοσιογράφους, πολιτικούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί της, ο  γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος δίνει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης.

Τέλος, και το Action24 διοργανώνει και τη δική του βραδιά εκλογών κάνοντας  το μεγάλο βήμα.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *