Πώς μπορείτε να δείτε την τρισδιάστατη προβολή στην πρόσοψη της Βουλή στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ΒΟΥΛΗ

Mε τεράστια επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης “Αντικρίζοντας την ελευθερία, δυο αιώνες μετά” στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για «μία έκθεση-σταθμό στο λαμπρό χρονικό αντίστοιχων πρωτοβουλιών της Βουλής των Ελλήνων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζοντας: «Η Βουλή δεν είναι μόνο ιστορικός θεματοφύλακας της μνήμης του Αγώνα. Η Βουλή, το Κοινοβούλιο, το αντιπροσωπευτικό δηλαδή σύστημα που εδώ μέσα στο βουλευτήριο εκδηλώνεται, είναι ένα από τα πολύτιμα τρόπαια εκείνου του Αγώνα. Η μορφή της πολιτείας ήθελαν οι Αγωνιστές του ’21 να είναι ‘‘παραστατική’’, δηλαδή κοινοβουλευτική».

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής που ακόμα λόγω των περιρισμών δεν έχει τη δυνατότητα να δει και να θαυμάσει από κοντά το κοινό, μπορείτε να δείτε από απόψε στις 21.00 αλλά και κάθε βράδυ την ίδια ώρα έως το τέλος Απριλίου το 3D mapping στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, που θα προβάλλεται ανά ημίωρο, ένα δεκάλεπτο βίντεο με μορφές και σκηνές της Ελληνικής Επανάστασης από τον τοιχογραφικό διάκοσμο της Αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου.

- Advertisement -

Την τρισδιάστατη προβολή στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα μπορείτε να τη δείτε στο webtv2 της Τηλεόρασης της Βουλής https://parltv.live.grnet.gr/webtv/#!pid=webtv2 και στην ιστοδελίδα της έκθεσης https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr/live-tv/, σε απευθείας μετάδο­ση (live streaming).

Δείτε το βίντεο από τις προετοιμασίες:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *