Πόλεμος ΑΝΤ1 – Κανάκη! Το παρασκήνιο, η δικαστική διαμάχη και η επόμενη μέρα

-

Μπορεί για τους περισσότερους η αποχώρηση Κανάκη από τον ΑΝΤ1 να αποτελεί είδηση βόμβα, αλλά για τους καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα μέσα στο κανάλι ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Ολα ξεκίνησαν το καλοκαίρι όταν ο Αντώνης Κανάκης είχε πολλές φορές εκφράσει την επιθυμία του προς τον ΑΝΤ1 να διευκρινήσει τον ακριβή ρόλο του στο κανάλι του Αμαρουσίου, καθώς στην πράξη δεν είχε ποτέ ισχύσει η νέα του ιδιότητα ως ο άνθρωπος που θα είχε τον γενικότερο σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης. Σε αυτό συντέλεσε φυσικά μια σειρά δημοσιευμάτων που τον ήθελαν ως τον άνθρωπο που έκοψε από το πρόγραμμα τόσο την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου όσο και αυτή του Γιώργου Λιάγκα. Και μπορεί ο Γρηγόρης να προτίμησε τη σιωπή, ωστόσο, ο Γιώργος Λιάγκας βγήκε περισσότερο επιθετικός προς το κανάλι, αν και ο ίδιος ποτέ δεν αναφέρθηκε στον Αντώνη Κανάκη ως τον υπαίτιο του αιφνίδιου κοψίματος της εκπομπής του. Aντιθέτως, το πρόβλημά του είχε να κάνει με τον Διευθυντή Προγράμματος του σταθμού, Τζώρτζη Ποφάντη, ο οποίος και στη συνάντηση που είχε με μας τους δημοσιογράφους το καλοκαίρι, μας είχε εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς εκφράσει την δυσαρέσκειά του και την ενόχλησή του γιατί επανερχόμαστε συνέχεια στον Γιώργο Λιάγκα.

- Advertisement -

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ

Η κατάσταση αυτή, όμως, που δημιουργήθηκε γύρω από τον Αντώνη Κανάκη και οι ψευδείς φήμες που διαδίδονταν όλο αυτό το διάστημα γύρω από το όνομά του, όπως και ο ίδιος υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του, ήταν και αυτές που τον ώθησαν να πιέζει το κανάλι από το καλοκαίρι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Το κανάλι, από την πλευρά του, υποστήριζε πως το θέμα ξεχάστηκε και δεν χρειαζόταν παρέμβασή του που θα φούντωνε περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα. Ο Αντώνης Κανάκης πείστηκε προς στιγμήν μέχρι που βγήκε με δική της πρωτοβουλία στον αέρα η Φαίη Σκορδά και θεωρήθηκε ότι φωτογράφησε τον Αντώνη Κανάκη. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανάμεσα στις δυο πλευρές, ΑΝΤ1 και Κανάκη.

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΠΟΦΑΝΤΗΣ

Ο παρουσιαστής επανήλθε τότε και ζήτησε για μια ακόμη φορά από το κανάλι του να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσω ανακοίνωσης. Ο ΑΝΤ1, ωστόσο, προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο λέγοντας ότι θα το κάνει αύριο. Αλλά αυτό το αύριο δεν ερχόταν ποτέ. Τότε ήταν που τα πράγματα σοβάρεψαν πολύ. Ο Αντώνης Κανάκης πήρε την απόφαση να στείλει επιστολή προς τα Μέσα και να παραιτηθεί. Χρειάστηκαν ουσιαστικά δέκα ολόκληρες μέρες μέχρι να δημοσιοποιήσει την κίνησή του αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα τα μέιλ ανάμεσα σε αυτόν και το κανάλι πήγαιναν και έρχονταν. Αρα τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν…

Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις

Τελικά, η επιστολή έφτασε σήμερα στα δημοσιογραφικά γραφεία και είναι ιδιαιτέρως σκληρή. Από την άλλη, το κανάλι του Αμαρουσίου απέστειλε τη δική του, λιτή ανακοίνωση, η οποία θυμίζει σε πολλά εκείνη που συνόδευσε την αποπομπή Λάτσιου από το κανάλι, μην απαντώντας ουσιαστικά στα όσα σοβαρά ο παρουσιαστής ισχυρίζεται, αλλά συνάμα και χωρίς να τα διαψεύδει. Ανθρωποι του καναλιού επισημαίνουν ότι ο ρόλος του Αντώνη Κανάκη δεν ήταν διοικητικός αλλά καλλιτεχνικός και σε καμία περίπτωση δεν ήταν δική του απόφαση το κόψιμο των εκπομπών τόσο του Γρηγόρη Αρναούτογλου όσο και του Γιώργου Λιάγκα. Αντιθέτως, είχε αναλάβει να προτείνει στον σταθμό κάποια κόνσεπτ, αλλά ούτε αυτό έγινε, σημειώνει, επίσης, άνθρωπος του καναλιού. Φυσικά, όλες αυτές οι επεξηγήσεις γίνονται με μια κάποια καθυστέρηση και ίσως και να μην γίνονταν ποτέ αν δεν είχε παραιτηθεί ο Αντώνης Κανάκης και κυρίως αν δεν είχε στείλει την επιστολή – βόμβα. Επίσης, διαρρέεται ότι χρεώνουν στον παρουσιαστή την καθυστέρηση της πρεμιέρας του, καθώς λένε ότι εκείνος ήθελε να βγει στον αέρα Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του tinasmess.gr, αυτό είναι κάτι που αναφέρεται ρητά στο συμβόλαιό του ότι δηλαδή είναι αυτός που κάθε χρονιά ξεκινάει τελευταίος, κάπου τον Νοέμβριο και τελειώνει πρώτος, εκεί γύρω στα τέλη Μαίου.

Η υπόθεση θα λυθεί στα δικαστήρια 

Ωστόσο, σημασία από εδώ κι εμπρός έχει η επόμενη μέρα. Σύμφωνα πάντα με αποκελιστικές πληροφορίες του tinasmess.gr, η υπόθεση από εδώ κι εμπρός αναγκαστικά παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης από τη τη στιγμή που υπάρχει καταγγελία σύμβασης και ο δρόμος αυτός δεν πρόκειται να είναι σε καμία περίπτωση σπαρμένος με ροδοπέταλα. Πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Κανάκη να κινείται νομικά για διάρρηξη της εμπιστοσύνης του με το κανάλι αλλά και για διαπόμπευση της επαγγελματικής του υπόστασης. Από την άλλη, πλευρά, ο ΑΝΤ1 φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα κυνηγήσει το σπάσιμο του συμβολαίου και φυσικά τη ρήτρα που το συνοδεύει καθώς είχε ισχύ μέχρι το 2021. Κι όλα αυτά ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ Κανάκη και Κυριακού παραμένουν θερμές. Ωστόσο, εμένα κάτι μου λέει ότι όλα όσα θα δούμε από εδώ κι εμπρός θα θυμίσουν αρκετά την δικαστική διαμάχη της Ελλης Στάη με το κανάλι όταν το δικαστήριο της επιδίκασε τελικά το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Κι αν αναρωτιέστε πόσα χρήματα πήρε ο Αντώνης Κανάκης για να παρατείνει το συμβόλαιό του πέρσι τον Φεβρουάριο για τρία ακόμη χρόνια και να αναλάβει τη θέση του “καλλιτεχνικού συμβούλου”, η απάντηση είναι μια και ηχηρή: όχι μόνο δεν πήρε παραπάνω χρήματα αλλά ένα χρόνο τώρα δεν έχει εισπράξει ούτε ευρώ από το κανάλι.

Οι προτάσεις από άλλα κανάλια

Πάντως, από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η επιστολή οι προτάσεις πέφτουν βροχή για τον Θεσσαλονικιό. Ηδη προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του τόσο ο ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα ο Λοϊζος Ξενόπουλος όσο και ο ALPHA, ενώ το OPEN TV χωρίς να έχει επικοινωνήσει με τον παρουσιαστή διαρρέει ότι του έχει γίνει πρόταση. Οπως και να έχει, πρόκειται για τον πιο περιζήτητο παρουσιαστή αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά τηλεθέασης δεν ήταν και τόσο καλά μαζί του την περσινή σεζόν κι εκείνος πίστευε ότι έχει τους τηλεθεατές στο τσεπάκι του.

 

- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Survivor: Στην τελική ευθεία

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό του πιο δύσκολου Survivor όλων των εποχών, όπως ήδη το tinasmess.gr...

«Αγγελική» Το «αντίο» των πρωταγωνιστών – Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα, λίγο πριν το τελευταίο cut

Οι εξελίξεις κορυφώνονται, ενώ μία ανάσα πριν από το συγκλονιστικό κι ανατρεπτικό φινάλε η Ναταλία Γερμανού συναντά τους δημιουργούς...

Ποιος παρουσιαστής του Alpha ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με το κανάλι;

Δεν έχουν τελειωμό οι μεταγραφές και οι αποχαιρετισμοί φέτος. Ετσι, πριν από λίγο το τέλος στη συνεργασία του με...

Koμάντα και δράκοι: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη νέα σειρά του Παπαδουλάκη στο MEGA

Ο σκηνοθέτης που υπέγραψε, μεταξύ άλλων, μία από τις σημαντικότερες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, «Το Νησί», επιστρέφει στο MEGA...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς