Ποιες διάσημες Ελληνίδες έδωσαν το παρών στις Ιπποδρομίες του Ασκοτ; (Δείτε φωτό)

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Μπορεί πολλοί από μας να χρησιμοποιήσουμε τις ιπποδρομίες του Ασκοτ ως αστείο βλέποντας κάποια να φοράει κάποιο καπέλο, ωστόσο, δυο Ελληνίδες όχι μόνο φόρεσαν το καπέλο αλλά είχαν την τύχη και να παρευρεθούν στο πολύ σημαντικό αυτό κοσμικό αλλά και αθλητικό γεγονός όχι μόνο για τα δεδομένα της Βρετανίας αλλά και παγκοσμίως.

Πρόκειται για την Αθηνά Οικονομάκου αλλά και την σχεδιάστρια Χριστίνα Κοντοβά που ως καλεσμένες της Longines βρέθηκαν πολύ κοντά στη Βασίλισσα Ελισάβετ και μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο instagram περιέγραψαν στους χιλιάδες followers τους την απίστευτη εμπειρία που έζησαν.

Μάλιστα, όχι μόνο φόρεσαν τα καπέλα, ακολούθησαν το ενδυματολογικό πρωτόκολλο που προβλέπεται, φωτογραφήθηκαν, ξεναγήθηκαν στους βασιλικούς στάβλους αλλά δεν δίστασαν να ποντάρουν και στο άλογο της αρεσκείας τους, ανεπιτυχώς ωστόσο.

- Advertisement -

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ ιπποδρομιών του Ασκοτ

Για όσους, πάντως, δεν γνωρίζουν τι είναι οι ιπποδρομίες του Ασκοτ να σας υπενθυμίσω ότι το φεστιβάλ ιπποδρομιών Royal Ascot διεξάγεται στο Άσκοτ της Αγγλίας από το 1711 και συγκαταλέγετε στις πιο ιστορικές ιπποδρομίες παγκοσμίως. Το φεστιβάλ διαρκεί  πέντε ημέρες και την τρίτη ημέρα διεξάγεται η μεγαλύτερη κούρσα (featured race), το γνωστό Gold Cup, ενώ περισσότεροι από 300 χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη διοργάνωση!

Η βασίλισσα Άννα είναι η πρώτη που διοργάνωσε κούρσα στο Άσκοτ, πίσω στο 1711, όταν στις 11 Αυγούστου, επτά άλογα με τους αναβάτες τους διαγωνίστηκαν με έπαθλο το «δίσκο της αυτού μεγαλειότητος» και χρηματικό ποσό των 100 γκινέων.

Στις ημέρες μας, η κούρσα του Royal Ascot αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι  της ετήσιας ατζέντας της βασίλισσας Ελισάβετ και αρκετών μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Η επίσκεψη στο Royal Ascot βέβαια γενικά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς για να αποκτήσεις πρόσβαση πρέπει να καταθέσεις αίτημα στο ειδικό γραφείο και να εξασφαλίσεις την ιδιότητα του μέλους, εφόσον σε προτείνει κάποιος ο οποίος παραμένει ενεργό μέλος της διοργάνωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για τους ήδη κατόχους κάρτας μέλους, στέλνεται πρόσκληση από τους εκπροσώπους της Αυτής Μεγαλειοτάτης, καλώντας τους να εξασφαλίσουν τη πρόσβασή τους.

Το ενδυματολογικό πρωτόκολλο

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του Royal Ascot βέβαια, δεν είναι άλλο από τον αυστηρότατο ενδυματολογικό κώδικα (dress code) που οφείλουν να σέβονται και να τηρούν οι επισκέπτες της διοργάνωσης! Για τις γυναίκες, επιβάλλεται επίσημο φόρεμα και καπέλο, με συγκεκριμένες προδιαγραφές σε ότι αφορά τόσο το μήκος όσο και το στυλ του φορέματος. Για τους άνδρες, προβλέπεται μαύρο ή γκρι κοστούμι με καπέλο.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *