Ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση αυτοκτονιών στις ΗΠΑ και όχι μόνο καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι και με 12χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της αφότου παρακολούθησε τη σειρά. Το θέμα συνδέεται άμεσα με την προβολή της δημοφιλούς σειράς του Netflix, «13 Reasons Why». Πρόκειται για μια σειρά σειρά βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Jay Asher.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς είναι μια 17χρονη που ακούσει στο όνομα Hannah.  Μετά από μια σειρά γεγονότων, η 17χρονη αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της αφήνοντας όμως πίσω της, δεκατρείς κασέτες, που έχει ηχογραφήσει η ίδια, με σκοπό να ακουστούν μετά το θάνατο της. Σε αυτές τις κασέτες εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοχειρία. Κάθε κασέτα απευθύνεται και σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Από τον πρώτο κύκλο προβολής της σειράς, παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση στις αυτοχειρίας των νέων και συγκεκριμένα στις ηλικίες 10-17. Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από το «13 Reasons Why», είναι πολλές με τους περισσότερους να υποστηρίζουν πως περνάει λανθασμένα μηνύματα στους εφήβους. Μάλιστα η Στέφανι Γουαιτσάιντ, τηλεοπτική παραγωγός του Al Jazeera εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή της ως προς την τηλεοπτική προβολή της σειράς.

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου, ο Ριντ Χέιστινγκς, δήλωσε υπερασπιζόμενος της σειρά: «Η σειρά «Δεκατρείς Λόγοι» είναι εξαιρετικά δημοφιλής και επιτυχημένη. Έχει περιεχόμενο που καθηλώνει. Είναι αμφιλεγόμενη. Αλλά κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να την παρακολουθήσει», είπε τονίσει ο Χέιστινγκς στους μετόχους.