PING PONG: Kι όμως είναι εδώ… και αυτή τη σεζόν! Τα πρώτα συμπεράσματα της πιο ανταγωνιστικής τηλεοπτικής σεζόν

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
ping pong

PING Η πιο ανταγωνιστική σεζόν ξεκίνησε – όχι όμως ακόμα για όλους. DWTS, Ταλέντο, Aρβύλα, Νικολούλη αλλά και κάποιες εκπομπές στο OPEN θα ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου για να συμπληρώσουν το μενού του α΄μέρους της σεζόν. Ναι, και μπορεί να είμαστε ακόμα στον Οκτώβριο αλλά κάποιοι που δουλεύουν για την τηλεόραση αισθάνονται λες και είμαστε ήδη Χριστούγεννα. Και μπορεί ακόμα να μην έχουν βγει στον αέρα μεγαλεπίβολα πρότζεκτ αλλά τα πρώτα καμπανάκια έχουν ήδη χτυπήσει, οι πρώτες γκρίνιες είναι γεγονός και τα πρώτα συμπεράσματα είναι εδώ για να φέρουν και τις πρώτες μεγάλες ή μικρότερες αλλαγές στον προγραμματισμό των καναλιών γιατί έτσι όπως πάει η κατάσταση βλέπω εκεί γύρω πριν τις γιορτές να έχουμε και τις πρώτες απώλειες για να μην σας πω ότι κάποιοι θα φεύγουν από τα παράθυρα μαζί με τις γραφειάρες τους και τα συμπαρομαρτούντα. Και ξέρετε πόσο απεχθάνομαι να γίνομαι προφήτης κακών ειδήσεων – γι΄ αυτό και τόσο καιρό συνειδητά απείχαν από το εν λόγω “σπορ” – αναφερόμενη σε αυτό του Ping pong.

PONG Συμπέρασμα Νο1: Το παρήγορο της φετινής σεζόν είναι ότι ο κόσμος από νωρίς έδειξε την προτίμησή του στην ελληνική μυθοπλασία επιβραβεύοντας με μεγάλα ποσοστό τηλεθέασης σειρές όπως ο Σασμός, Αγριες Μέλισσες, η Γη της ελιάς, Ασε μας ρε μαμά ενώ δεν άφησε απαρατήρητες αξιέπαινες προσπάθειες της ΕΡΤ όπως Καρτ Ποστάλ, Bαρδιάνος στα Σπόρκα, Τα καλύτερά μας χρόνια κ.α. Στον αντίποδα ευτυχώς βρίσκονται όλα τα ριάλιτι – ειδικά τα μαγειρικά που αποτελούν κακέκτυπα επιτυχημένων πρότζεκτ – από τα οποία ο κόσμος… μπούχτισε.

PING Συμπέρασμα Νο2: Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για πανηγυρισμούς από τα κανάλια, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι τρία κανάλια αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή πολύ σοβαρό πρόβλημα, ειδικά στην πράιμ τάιμ η οποία συμπαρασύρει εν πολλοίς και το υπόλοιπο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ σημειώνουν όχι απλά μονοψήφια στη ζώνη 21.00 με 22.30 αλλά ποσοστά που είναι χαμηλότερα και της ΕΡΤ των προηγούμενων χρόνων, ενώ το OPEN φαίνεται πως σβήνει από τον τηλεοπτικό χάρτη με την ΕΡΤ1 να το προσπερνά πλέον στα συνολικά τηλεμερίδια. Ωστόσο, δεδομένων των χρημάτων που ΔΕΝ δαπανήθηκαν στο πρόγραμμα τουλάχιστον για το α’ μέρος της τηλεοπτικής σεζόν το πρόβλημα μοιάζει να είναι μικρότερο από αυτό του ΣΚΑΪ και του ΑΝΤ1 που επένδυσε μεν αλλά μέχρι στιγμής απέτυχε δε. Το MEGA από την άλλη έκανε ένα πολύ δυναμικό μπάσιμο στην αγορά που όλοι ελπίζουμε να μην έχει χαρακτηριστικά πυροτεχνήματος γιατί τα χρήματα που έπεσαν για το πρόγραμμα είναι πολλά. Τον ALPHA – που έχει μπει φέτος δυναμικά μετά από μια δύσκολη περσινή σεζόν – βγάζει φέτος ασπροπρόσωπο η επιλογή του “Σασμού” που αποτελεί για μένα μια από τις αρτιότερες παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση αυτή τη στιγμή πετυχαίνοντας τις ανταγωνιστικές “Μέλισσες” στην πιο κουρασμένη και μουδιασμένη φάση τους, γεγονός που δικαιώνει όσους έλεγαν ότι έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στη 2η σεζόν, ενώ στο STAR υπάρχει ναι μεν μια κόπωση του κοινού λόγω των επαναλαμβανόμενων κύκλων των μεγάλων πρότζεκτ αλλά και λόγω ανταγωνισμού αλλά η εμπειρία των στελεχών καθιστούν το πρόβλημα καθ’ όλα διαχειρίσιμο.

PONG Συμπέρασμα Νο3: Πάντως, σε σχέση με άλλες σεζόν αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει από την πλευρά των καναλιών κινήσεις πανικού που συνήθως συνοδεύονται με “κοψίματα” εν μια νυχτί σειρών και εκπομπών – όχι ότι θα τα αποφύγουμε κάποια στιγμή θεωρώ. Απλά ο σκληρός ανταγωνισμός, κάποιες ζώνες που είναι ακόμα ανοικτές, οι συμμαχίες και το πού θα κάτσει τελικά η μπίλια για τους Αρβύλα έχουν καθυστερήσει τις όποιες αλλαγές στον προγραμματισμό. Πάντως, ο Αντώνης Κανάκης φαίνεται πως πήρε την απόφασή του και μην εκπλαγείτε αν τελικά η ετυμηγορία δεν είναι αυτή που κάποιοι έσπευσαν να ανακοινώσουν. Αλλωστε, ένας “παίκτης” από το παρελθόν μπήκε στο φώτο φινις και μπορεί να έκανε χαμό. Αυτά προς το παρών. Αλλωστε, κοντός ψαλμός αλληλούια!

- Advertisement -

ΥΓ1. Σας υπόσχομαι ότι από εδώ κι εμπρός θα παίζω συχνότερα PING PONG, αλλά να μερικές φορές προτιμώ να αποφεύγω τον ήχο που δημιουργεί… το μπαλάκι όταν πέφτει!

ΥΓ2. Μόνο εγώ αισθάνομαι να με πιάνει ήλιγγος από τις τόσες εκπομπές, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχω τίποτα ουσιαστικό να δω πέραν λίγων εξαιρέσεων;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *