Πέντε απλοί τρόποι για να μεγαλώσετε το χώρο σας!

Κατερίνα Βελέντζα
Κατερίνα Βελέντζα

 1  Χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα.

Είναι γνωστό ότι τα ανοιχτά χρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Τα σκοτεινά χρώματα, από την άλλη πλευρά, τείνουν να απορροφούν το φως, κάνοντας ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο.Για βέλτιστο αποτέλεσμα, εάν δεν σας αρέσει το λευκό χρώμα, επιλέξτε παστέλ χρώματα και απαλά μπλε και πράσινα χρώματα και συνδυάστε τα αντικείμενα και τα έπιπλα ακριβώς στο ίδιο χρώματα. Θυμηθείτε πάντα ότι τα φωτεινότερα δωμάτια φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φιλόξενα.

 2  Ο φωτισμός είναι ένα βασικό στοιχείο στο άνοιγμα ενός χώρου.

 

- Advertisement -

Το φυσικό φως μέσα στο δωμάτιο, ανοίγει το εσωτερικό και το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο. Τα τζάμια πρέπει να είναι πάντοτε καθαρά, ακόμα και το μικρότερο δωμάτιο, όταν είναι γεμάτο με το φως του ήλιου θα φανεί μεγάλο και αναπαυτικό. Αν δεν έχετε πολύ φυσικό φως, μπορείτε να προσθέσετε κάποια δημιουργικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας φωτιστικά. Θα εκπλαγείτε με το πώς αυτή η μικρή προσθήκη μπορεί να κάνει διαφορά.

3  Καθρέφτες

Χρησιμοποιήστε ένα εστιακό σημείο και γυρίστε τους καθρέφτες προς το μέρος του για να δώσετε την ψευδαίσθηση του βάθους. Οι καθρέφτες αντανακλούν το φυσικό και το τεχνητό φως, κάνοντας το δωμάτιο πιο φωτεινό κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Χρήση καθρεφτών ειδικά απέναντι από παράθυρο ή πόρτα, δημιουργούν την αίσθηση πως μεγαλώνουν το χώρο.

4  Ξεφορτωθείτε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε.

Δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει ένα μικρό χώρο να αισθάνεται στενότητα περισσότερο από το να έχει πάρα πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό να κάνετε μια σωστή εκκαθάριση του χώρου σας, πετώντας ή ακόμα καλύτερα δίνοντας τα αντικείμενα που δεν είναι πλέον απαραίτητα. Με τα πράγματα τακτοποιημένα και εκτός οράματος, ο χώρο σας θα δείχνει τακτοποιημένος και ανοιχτός.

5  Σωστή επιλογή επίπλων.

Ένας χώρος δεν είναι ποτέ μικρός όταν επιλέγετε τα κατάλληλα έπιπλα και τα αντικείμενα τοποθετούνται με σωστό και έξυπνο τρόπο. Προτιμήστε τα έπιπλα με πόδια αντί για τα έπιπλα κατασκευασμένα από συμπαγή βάση. Τα διαφανή έπιπλα είναι η τέλεια λύση για μικρά δωμάτια, δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι αόρατα και δεν καταλαμβάνουν χώρο. Τα ντουλάπια και οι βιβλιοθήκες από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι φαίνονται μεγάλα, προσδίδουν στο χώρο την αίσθηση ότι έχει μεγαλώσει και έχουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε υπερκατασκευές.

Μην τοποθετήσετε τα έπιπλα σας όλα κολλημένα στους τοίχους, γιατί πολλές φορές η ύπαρξη “αέρα” μεταξύ ενός επίπλου και του τοίχου δίνει την εντύπωση ότι το σπίτι είναι μεγαλύτερο.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *