Παρουσιαστές στα πρόθυρα… νευρικής κρίσης ή μήπως όχι; Ολα τα συμβόλαια που λήγουν τη φετινή σεζόν

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Φέτος η τηλεοπτική χρονιά δεν είναι μόνο δύσκολη και ανταγωνιστική αλλά έχει και την ιδιαιτερότητα να σηματοδοτεί το τέλος και πολλών συμβολαίων παρουσιαστών πρώτης γραμμής. Αρα όσοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος που η μεταγραφολογία έχει ξεκινήσει τόσο νωρίς, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη λίστα των προσώπων που ακολουθεί, πολλά από τα οποία είναι και ακριβοπληρωμένα αλλά και περιζήτητα στην τηλεοπτική αγορά.

ΑΝΤ1 

Στο κανάλι του Αμαρουσίου το θέμα της ανανέωσης ή μη των συμβολαίων είναι κυρίως αντρική υπόθεση. Γιώργος Λιάγκας, Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και Νίκος Χατζηνικολάου διαπραγματεύονται με τον σταθμό την παραμονή τους ή όχι στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, το συμβόλαιο του δεύτερου είναι αυτό που έβαλε από νωρίς φωτιά στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ καθώς η πρόταση από το MEGA πυροδότησε μια σειρά αντιδράσεων εντός και εκτός καναλιού με αποτέλεσμα με τη μεσολάβηση των μεγάλων δυνάμεων να μπλοκάρει κάθε περαιτέρω κίνηση. Αυτό εν πολλοίς σημαίνει ότι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δεν θα κάνει πρωινό ούτε στον ΑΝΤ1 αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο κανάλι καθώς ήδη έχει μπει σε τροχιά ανανέωσης με το κανάλι του Αμαρουσίου διατηρώντας τόσο το βραδικό τοκ σόου του – σε μια άκρως εποτυχημένη χρονιά – όσο και τον “Εκατομμυριούχο”. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τον Γιώργο Λιάγκα όπως ήδη σας έχω αναφέρει καθώς οι διαπραγματεύσεις με το κανάλι για να συνεχίσει στην πρωινή ζώνη βαίνουν καλώς. Ενα συμβόλαιο για το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα πολύς λόγος είναι αυτό του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο γνωστός άνκορμαν είχε ανανεώσει πριν από δυο χρόνια τόσο για την παρουσίαση του δελτίου όσο και για το “Ενώπιος Ενωπίω”. Ωστόσο, ο ΑΝΤ1 δεν είναι κανάλι που αρέσκεται σε αλλαγές και ο Νίκος Χατζηνικολάου το ίδιο οπότε φαίνεται πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και σε αυτή τη συνεργασία. Τέλος, έκπληξη ήταν η μεταγγραφή της από τον ΣΚΑΪ στον ΑΝΤ1, και αναφέρομαι φυσικά στη Μαρία Αναστασοπούλου, αλλά καθόλου έκπληξη δεν θα είναι η παραμονή της τώρα στο Μαρούσι καθώς το κανάλι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένο με την δημοσιογράφο, η οποία μάλιστα έχει διπλό ρόλο τόσο με την παρουσία της στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη όσο και με την δική της εκπομπή “Αρένα”. Μάλιστα, αν και στην τελευταία περίπτωση τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, το κανάλι το παλεύει με αλλαγές στον προγραμματισμό ώστε να βρει η “Αρένα” το κοινό της.

ALPHA

- Advertisement -

Στον ALPHA το θέμα της ψυχαγωγίας έχει ληθεί όχι όμως και της ενημέρωσης. Κι αυτό γιατί φέτος λήγουν δυο συν ένα σημαντικά συμβόλαια για το κανάλι: αυτό του άνκορμαν του δελτίου τις καθημερινές αλλά και του ΣΚ, του Αντώνη Σρόιτερ αλλά και του Νίκου Μάνεση αντίστοιχα. Οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για τον μεν πρώτο αλλά ακόμα δεν έχει βγει λευκός καπνός. Οσο για τον δεύτερο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ήδη υπογράψει με τον σταθμό, κάτι που άλλωστε έχει ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς ανακοινώσει στον αέρα της εκπομπής του. Τελευταία χρονιά συμβολαίου όμως και για την Τατιάνα Στεφανίδου. η δημοσιογράφος και παρουσίαστρια του TLIVE έχει και εκείνη συμβόλαιο που λήγει τον Μάιο, αλλά έχει και το option του συν 1 που ενεργοποιείται αυτομάτως από το ίδιο το κανάλι. Ολα δείχνουν ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υάρξουν εκπλήξεις από τη στιγμή που θεωρείται η ίδια ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον σταθμό.

STAR

Στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς δεν υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την ερχόμενη σεζόν αναφορικά με τα συμβόλαια των παρουσιαστών. Το μόνο που ολοκληρώνεται είναι αυτό των παρουσιαστών του “Βreakfast@star” Ετεοκλή Παύλου και Ελένης Χατζίδου. Ωστόσο, το κανάλι είναι πολύ ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της εκπομπής και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δυο παρουσιαστές. Παράλληλα, παραδοσιακά λήγει και το συμβόλαιο της Ζήνας Κουτσελίνη. Η παρουσιάστρια του “Αλήθειες με τη Ζήνα” αλλά και της βραδινής πλέον εκπομπής “Ζήνα το βράδυ” είναι γνωστόν ότι κάνει μονοετή συμβόλαια και κάθε χρόνο διαπραγματεύεται τους όρους της συνεργασίας της με τον σταθμό. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος χωρίς η ίδια να έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της αν και συνήθως απεχθάνεται τις εκπλήξεις και κλείνει τα αυτιά της στις Σειρήνες του ανταγωνισμού.

MEGA

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά τρία συμβόλαια φαίνεται πως λήγουν στο Μεγάλο Κανάλι που κάποιοι θεωρούν ότι είναι αυτό που θα έχει τελικά και τις περισσότερες αλλαγές. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η Ελεονώρα Μελέτη έχει ένα απο τα συμβόλαια που ολοκληρώνονταιο φέτος, όπως άλλωστε και η Ελένη Μενεγάκη. Και μπορεί πολλά να λέγονται και να διερρέονται ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Η Δανάη Μπάρκα από την άλλη έχει ακόμα το option του συν 1 για του χρόνου όπως και ο Κώστας Τσουρός αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι και πού θα τους βρει η νέα σεζόν. Η μόνη σίγουρη στον σταθμό μπορεί να θεωρηθεί η Σίσσυ Χρηστίδου που ανανέωσε πέρσι.

ΣΚΑΪ

Ουκ ολίγες τρύπες φαίνεται πως θα έχει ο ΣΚΑΪ την ερχόμενη σεζόν προερχόμενες κυρίως από την ψυχαγωγία που θεωρείται και η Αχίλλειος πτέρνα του σταθμού. Κι αυτό γιατί ολοκληρώνονται δύο από τα βασικά συμβόλαια της ψυχαγωγίας, αυτό της Φαίης Σκορδά τις καθημερινές αλλά και της Μαρίας Μπακοδήμου τα Σαββατοκύριακα με το κανάλι του Φαλήρου να μην έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του. Αντιθέτως, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο στην ενημέρωση, καθώς την τελυταία χρονιά του συμβολαίου του διανύουν και οι “Αταίριαστοι”, Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας, ωστόσο, φαίνεται ότι εκτός απροόπτου τα μηνύματα είναι θετικά για τους δυο δημοσιογράφους. Από την άλλη, ο Γιώργος Αυτιάς μπορεί να έχει σε ισχύ διετές συμβόλαιο με τον ΣΚΑΪ αλλά όπως είχε πει και ο ίδιος με το τέλος της περσινής σεζόν, το τι θα φέρει η ζωή κανείς δεν το ξέρει υπονοώντας προφανώς αλλαγές εν όψει ευροεκλογών. Τέλος, υπάρχει και ένα πρόσωπο που ναι μεν δεν έχει μπει στο κάδρο για εμάς τους δημοσιογράφους, ωστόσο, ο ανταγωνισμός δεν φαίνεται να έχει την ίδια άποψη. Πρόκειται για τον Γιώργο Λιανό, οποίος κάνει συμβόλαιο με το εκάστοτε πρότζεκτ που του ανατίθεται και πέρσι έφτασε ένα βήμα πριν την μεγάλη έξοδο από το κανάλι. Ωστόσο, μια γενναία προσφορά τον κράτησε στο Φάληρο, θα συμβεί άραγε και φέτος το ίδιο;

OPEN

Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Από ενημερωτικής άποψης δεν υπάρχει κάτι να περιμένουμε καθώς το συμβόλαιο της Εύας Αντωνοπούλου είναι σε ισχύ, ωστόσο στο κομμάτι της ψυχαγωγίας έχουμε να τα περιμένουμε όλα, αφού τα λίγα πρόσωπα ή καλύτερα τα εξής δυο Ελένη Τσολακη και Κατερίνα Ζαρίφη, που διαθέτει το κανάλι έχουν συμβόλαιο μονοετές με την εταιρεία Barking well που διαχειρίζεται την ψυχαγωγία. Οι προθέσεις ναι μεν είναι οι καλύτερες απο την πλευρά του σταθμού, αλλά ουδείς γνωρίζει το μέλλον…

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *