Οριστική δικαίωση για το STAR και τον Λάμπρο Δεμερτζή

-

- Advertisment -.
- Advertisement -

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τον δημοσιογράφο Λάμπρο Δεμερτζή δικαιώνει μετά από ένα χρόνο η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν αποδίδει καμία ευθύνη στον δημοσιογράφο και τον τηλεοπτικό σταθμό για ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αναγνώρισε ότι δε «στήθηκε» το ρεπορτάζ με τις συζύγους των αξιωματικών και πως ο δημοσιογράφος παγιδεύτηκε από ανεύθυνα πρόσωπα και δε φέρει καμία ευθύνη για τα όσα ψευδή εμφανίστηκαν να δηλώνουν στο ρεπορτάζ του τρίτοι.

Στην απόφασή του αναφέρει, επίσης, ρητώς ότι ο Λάμπρος Δεμερτζής δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στη θρασύτατη αυτή μεθόδευση, αλλά, εντελώς άδικα, εκτέθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.

Κάνει λόγο για δημιουργία άδικων αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος του δημοσιογράφου με ευθύνη τρίτων και αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για οποιαδήποτε περαιτέρω πειθαρχική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR είχε προβληθεί ένα ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή που αφορούσε στην αγωνία των συζύγων και των οικογενειών των Ελλήνων αξιωματικών που επιτελούν καθημερινά το στρατιωτικό τους καθήκον.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε μιλήσει ως σύζυγος αξιωματικού, πρόσωπο, το οποίο, όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ούτε παντρεμένη, ούτε σύζυγος αξιωματικού, ενώ είχε χρησιμοποιήσει και ψευδώνυμο.

Το συγκεκριμένο, μάλιστα, πρόσωπο το είχε υποδείξει στον δημοσιογράφο αξιωματικός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στην οποία είχε προσφύγει ο Λάμπρος Δεμερτζής για βοήθεια, ώστε να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ του.

Ο αξιωματικός, μάλιστα, εκλήθη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για να δώσει διευκρινίσεις, αλλά αρνήθηκε να το κάνει με διάφορα προσχήματα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Η νομοθεσία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη νέα 10ετία: Η θέση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

H Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής οργανώνει στρογγυλό τραπέζι στις 22-2-20, ώρα 19.00-21.00, στο ξενοδοχείο Χίλτον, με σκοπό τη...

Tiramisu με πραλίνα: Η Φλορίντα μας δείχνει τον τρόπο

Η ώρα του γλουκού έφτασε. Η Φλορίντα Πετρουτσέλι μέσα από το κανάλι της στο YOUTUBE σας δίνει μια εύκολη...

Η στιγμή που ο Νότης Σφακιανάκης καταρρέει επί σκηνής στο κέντρο που εμφανίζεται {VIDEO}

Σοκ έπαθαν οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου Βοτανικός Live Stage, όπου τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης καθώς ο τραγουδιστής το...

Είναι επίσημο: Τα “Φιλαράκια” επιστρέφουν στο HBO!

Μετά από έντονη φημολογία μηνών και αινιγματικές αναρτήσεις του παλιού καστ στα social media, η HBO επιβεβαίωσε αυτό που...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς