OPEN VS ΣΚΑΪ: Από τα χαρακώματα της Ουκρανίας… στη μάχη της τηλεθέασης! Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και οι παράπλευρες απώλειες

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου
SKAI OPEN

PING Μπορεί το OPEN να μην κέρδισε το στοίχημα της ψυχαγωγίας αλλά για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα – η τελευταία φορά ήταν το καλοκαίρι με τις φωτιές – κερδίζει το στοίχημα της ενημέρωσης και αυτό πρέπει να προβλητίζει κάποιους καθώς τα ποσοστά τηλεθέασης του σταθμού τις τελευταίες μέρες έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί τόσο στην πρωινή ζώνη όσο και στη ζώνη των κεντρικών δελτίων. Φυσικά το συγκεκριμένο “σπορ” αποδεικνύεται εξόχως ακριβό και ασύμφορο για τους καναλάρχες. Αλλά στην περίπτωση του OPEN, το κανάλι δεν έχει να χάσει τίποτα στο σημείο που έχουν φτάσει τα ποσοστά του αντιθέτως να κερδίσει – κάποιους τηλεθεατές και κάποιους διαφημιζόμενους από την ιδιαιτέρως περιορισμένη διαφημιστική πίτα – αν συμβεί κι αυτό.

PONG Και ενώ οι Ουκρανοί αντέχουν στα πολεμικά μέτωπα για 6η μέρα, ο ΣΚΑΪ εγκατέλειψε την μαραθώνια μετάδοση και ενέδωσε στην ψυχαγωγία μετά από απαίτηση… των διαφημιστών και των διαφημιζομένων που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να συσχετιστούν με τον πόλεμο και το κανάλι ένιωθε τα έσοδά του να μειώνονται.

PING Από την άλλη, στο κανάλι της Παιανίας δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν έτσι εύκολα το πεδίο της μάχης – κυριολεκτικά και μεταφορικά – για πολλούς λόγους από τη στιγμή μάλιστα που τα συμφέροντα του Ιβάν Σαββίδη βρίσκονται στην περιοχή και δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είναι το μόνο κανάλι που επιμένει με μαραθώνιες συνδέσεις αφήνοντας την ψυχαγωγία στο περιθώριο. Άρα μην περιμένετε προς το παρόν να βγει καμία Μαγγίρα στον αέρα όσο τα ποσοστά τηλεθέασης κρατούνται ψηλά και απειλούν ή πολλές φορές ξεπερνούν και αυτά του ΣΚΑΪ που φαίνεται αυτή τη στιγμή να απειλείται όχι μόνο αναφορικά με τα μερίδια τηλεθέασης αλλά από πλευράς περιεχομένου, στο οποίο μέχρι πρότινος είχε την πρωτοκαθεδρία, τον μηχανισμό και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

PONG Παράλληλα, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης μπορεί να έχει δεκάδες εχθρούς στο τηλεοπτικό στερέωμα αλλά ακόμα κι αυτοί νομίζω ότι αναγνωρίζουν το πόσο μαέστρος είναι σε περιόδους μεγάλων ειδησεογραφικών γεγονότων. Η Πόπη Τσαπανίδου δεν είναι το δέκα το καλό και αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων, αλλά ευτυχώς ο Γιάννης Παπαδόπουλος έρχεται να αντισταθμίσει το κενό μαζί με τον Παντελή Βαλασσόπουλο, την Μαρία Αρώνη και τον Μιχάλη Ιγνατίου.

- Advertisement -

PING Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα κανάλι που αργοπέθαινε, ξαφνικά βγαίνει από το κώμα και μένει να δούμε αν πρόκειται για μια πρόσκαιρη αναλαμπή ή θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις που κάτι θα αφήσουν πίσω σε επίπεδο τηλεθεατών δεδομένης και της επικείμενης πρεμιέρας της εκπομπής της Μάριον Μιχελιδάκη. Και παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εκπομπή θα ακουμπά περισσότερο στο tainment παρά στο info μιας και υπάγεται στη διεύθυνση της Χρύσας Μασούρου, ίσως θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισπεύσουν την έναρξη της εκπομπής γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι τηλεθεατές θα κάνουν φτερά όπως συνέβη και τον Σεπτέμβριο μετά τις πυρκαγιές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *