“Ωνάσης – Τα θέλω Όλα”: Ένα έργο του Σταμάτη Φασουλή για τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση

Ευάννα Ζουμπούρογλου
Ευάννα Ζουμπούρογλου

Για πρώτη φορά παγκοσμίως, στο Θέατρο Παλλάς οι Θεατρικές Σκηνές ετοιμάζουν να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο έργο το οποίο μάλιστα υπογράφει και σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Το θέμα του έργου αφορά τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση, ενός Έλληνα που σφράγισε με την διεθνή του πορεία το 2ο μισό του 20ου αιώνα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ

 

Η παράσταση πρόκειται να ανέβει τον Οκτώβριο του 2019, με τίτλο “Ωνάσης – Τα θέλω Όλα”, αποτυπώνοντας θεατρικά την προσωπικότητα και τη δράση του Αριστοτέλη Ωνάση, που αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς του επιχειρείν και έζησε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμος. Ένας άνθρωπος ο οποίος βίωσε μια πολυτάραχη σε όλα τα επίπεδα επαγγελματική αλλά και προσωπική πορεία, συγκρούστηκε με τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της εποχής , ενώ ταυτόχρονα συνδέθηκε με τις πιο εμβληματικές και διάσημες γυναίκες του τότε, όπως την Τίνα  Λιβανού, την Τζάκι Κένεντι και την Μαρία Κάλλας.

Το έργο βασίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία, αλλά και σε δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, και αποτελεί όχι μόνο μια απλή εξιστόρηση των γεγονότων, αλλά και μια θεατρική απόδοση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου, δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση. Τον ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση θα υποδυθεί ο Σταμάτης Φασουλής ενώ η παράσταση αποτελείται από ένα θίασο 30 ηθοποιών. Πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν η Ευγενία Δημητροπούλου, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Μέμος Μπεγνής και η Κατερίνα Παπουτσάκη.

- Advertisement -
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ
ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣΩΝΑ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *