Οι απαντήσεις της δημοσκόπησης του Youfly.com. Θα επιστρέψουν οι Έλληνες στα θέατρα, τον κινηματογράφο και τις μουσικές σκηνές;

Ευάννα Ζουμπούρογλου
Ευάννα Ζουμπούρογλου

Το Youfly.com από τις 27 Απριλίου έως και εχτές 3 Μαΐου πραγματοποίησε δημοσκόπηση για το πως θα είναι πιθανά η επόμενη μέρα στα θέατρα, τις μουσικές σκηνές και τον κινηματογράφο, όταν τα αυστηρά μέτρα σταματήσουν, και ο κόσμος ξεκινήσει σιγά σιγά να μπαίνει στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 1906 άτομα όλων των ηλικιών και αποτυπώνεται η ανησυχία των θεατών και η ανάγκη τους για ισχυρά μέτρα προφύλαξης και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σύμφωνα λοιπόν με την δημοσκόπηση, κατά τη διάρκεια του κατ’οίκον περιορισμού, το 69,2% απάντησε πως του έλειψε το θέατρο σε αντίθεση με το 30,8% που απάντησε αρνητικά. Όσον αφορά τον κινηματογράφο το 65,2% απάντησε πως του έλειψε ενώ όχι απάντησε το 34,8%.  Οι μουσικές ζωντανές βραδιές σε μουσικές σκηνές ή πίστες έλειψαν στο 65,3% αντίθετα με το 34,7%.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, και αξίζει αναφοράς, είναι πως το 63,1% απάντησε πως δεν έγινε συνδρομητής στο Netflix η άλλη υπηρεσία, παρά μόνο το 36,9% που απάντησε θετικά, ενώ η εταιρεία Netflix όπως σας ενημερώσαμε εδώ στο tinasmess, ανακοίνωσε πως παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 15,8 εκατομμύρια οι συνδρομητές.

- Advertisement -

Για το αν θα πήγαινε κανείς σε ανοιχτό θέατρο, όπως το Ηρώδειο, φέτος το καλοκαίρι εάν δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το 62,4% απάντησε θετικά και το 37,6% αρνητικά. Ενώ με τις ίδιες συνθήκες το 53,6% απάντησε πως δεν θα πήγαινε σε μια μουσική συναυλία το καλοκαίρι, και το 46,4% θετικά. Όσον αφορά τον κινηματογράφο, τα ποσοστά των απαντήσεων δεν απέχουν δραματικά καθώς το 58,8% απάντησε πως θα πήγαινε φέτος το καλοκαίρι ακόμη κι αν δεν βρεθεί το εμβόλιο, ενώ 41,2% πως δεν θα πήγαινε.

Εάν δεν βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο μέχρι το φθινόπωρο και υπάρχουν κρούσματα παράλληλα, το 56,5% απάντησε πως δεν πήγαινε σε μια θεατρική παράσταση τη νέα σεζόν, σε αντίθεση με το 43,5%. Στην ίδια ερώτηση αναφορικά με τις μουσικές σκηνές και τις νυχτερινές πίστες προκαλεί ανησυχία το μεγάλο ποσοστό απόκλισης μεταξύ των απαντήσεων, καθώς το 70,2% απάντησε πως δεν θα πήγαινε τη νέα σεζόν και μόλις το 29,8% πως θα πήγαινε. Παρομοίως, για τον κινηματογράφο, το 62,2% απάντησε πως δεν θα πήγαινε με αυτές τις συνθήκες τη νέα σεζόν και το 37,8% πως θα πήγαινε.

Στην περίπτωση που βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο, αλλά υπάρξει δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού, το 50,4% απάντησε πως δεν θα πήγαινε στο θέατρο τη νέα σεζόν και το 49,6% πως θα πήγαινε. Και πάλι, στην περίπτωση της μουσικής σκηνής ή νυχτερινής πίστας, τα αποτελέσματα απέχουν πολύ, καθώς το 60,5% απάντησε πως δεν θα πήγαινε στην περίπτωση που ναι μεν βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο, αλλά υπάρξει δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού, ενώ μόλις το 39,5% πως θα πήγαινε. Στην ίδια ερώτηση για τον κινηματογράφο το 52,1% απάντησε πως δεν θα πήγαινε ενώ το 47,9% πως θα πήγαινε.

Από την επόμενη ερώτηση φαίνεται πως το κοινό εφόσον παρθούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στο θέατρο ή σε άλλο χώρο θεαμάτων, για παράδειγμα εάν μεταξύ των θεατών υπάρχουν 2 θέσεις κενές, τότε νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να πάει, καθώς το 74,2% απάντησε θετικά και μόνο το 25,8% δεν θα πήγαινε ούτε σε αυτήν την περίπτωση.

Ο τρόπος ψυχαγωγίας θα αλλάξει με την άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας θεωρεί το 67%.

Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, είναι εμφανή η ανησυχία του κόσμου, αλλά και η αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας στον πολιτισμό, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και στις μουσικές σκηνές. Μάλιστα, από όσο φαίνεται οι μουσικές σκηνές και οι νυχτερινές πίστες είναι εκείνες που θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα καθώς τα ποσοστά όπως προαναφέραμε απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *