Ο πρώτος τοκετός στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον COVID-19 – Αποκλειστικές φωτό

-

Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό γεννήθηκε στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” την Τετάρτη 18/03/2020. Η εικοσιτετράχρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγος της βρέθηκαν θετικοί στον ιο COVID-19 και συστήθηκε να  μεταβεί στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για περάτωση του τοκετού.
Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιο COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένη από τους Γυναικολόγους της Γ’ Πανεπιστημιακής κλινικής καθώς η γυναίκα έπρεπε να γεννήσει με Καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας (αυξημένο βάρος νεογνού).
Η εικοσιτετράχρονη, η οποία έχει ακόμη δύο παιδάκια, έφερε στο κόσμο ένα αγοράκι, βάρους 4140 γραμμαρίων το οποίο ελέγχεται αν είναι θετικό κι εκείνο στον ιο.
Να σημειωθεί ότι το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και συγκεκριμένα η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική, ως κέντρο αναφοράς για τον  κορονοϊό, έχει συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Aλλάζει η πράιμ της Παρασκευής στο ΟPEN

Σε αλλαγές προχωράει για ακόμα μια φορά το OPEN σε μια προσπάθεια να σώσει παρουσιαστές και εκπομπές που έχουν...

Με εντυπωσιακά ποσοστά η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να μας έχει συνηθίσει σε συνεντεύξεις καλλιτεχνικού περιεχόμενο με εκπροσώπους από τον χώρο της σόουμπιζ...

DWTS: Mε διπλό επεισόδιο χτυπάει το τάλεντ σόου χορού του STAR

Με διπλό επεισόδιο πρόκειται να χτυπήσει την ερχόμενη εβδομάδα το DWTS. To τάλεντ σόου χορού του STAR με παρουσιαστρια...

OPEN: Δυο νέες εκπομπές βγαίνουν άμεσα στον αέρα – Τα ραντεβού που έγιναν και τα τηλέφωνα που δεν έπεσαν

Πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες για τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος στο OPEN και οι επαφές της νέας διοίκησης με...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς