Ο πρώτος τοκετός στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον COVID-19 – Αποκλειστικές φωτό

-

- Advertisement -
Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό γεννήθηκε στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” την Τετάρτη 18/03/2020. Η εικοσιτετράχρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγος της βρέθηκαν θετικοί στον ιο COVID-19 και συστήθηκε να  μεταβεί στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για περάτωση του τοκετού.
Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιο COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένη από τους Γυναικολόγους της Γ’ Πανεπιστημιακής κλινικής καθώς η γυναίκα έπρεπε να γεννήσει με Καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας (αυξημένο βάρος νεογνού).
Η εικοσιτετράχρονη, η οποία έχει ακόμη δύο παιδάκια, έφερε στο κόσμο ένα αγοράκι, βάρους 4140 γραμμαρίων το οποίο ελέγχεται αν είναι θετικό κι εκείνο στον ιο.
Να σημειωθεί ότι το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και συγκεκριμένα η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική, ως κέντρο αναφοράς για τον  κορονοϊό, έχει συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία άρθρα

Σασμός: Νέο πρόσωπο εισβάλλει στο σημερινό επεισόδιο

Δείτε απόψε, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 H επίθεση στο σπίτι των Βρουλάκηδων ξυπνά παλιές μνήμες, την ίδια ώρα που η...

Δημήτρης Λάλος: «Ο δολοφόνος του Στεφανή θα αποκαλυφθεί σύντομα»

«Ο δολοφόνος του Στεφανή θα αποκαλυφθεί σύντομα -όχι σε όλους αλλά σίγουρα στο τηλεοπτικό κοινό» αποκαλύπτει ο Δημήτρης Λάλος, ο Μαθιός, στη δημοφιλή...

Ίδρυμα Μιχαλης Κακογιάννης: «Χώρα Έλληνας – Η άφθαστος χώρα» 2 & 3 Οκτωβρίου

Στο πνεύμα των παραστάσεών της η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επιχειρεί να αναπτύξει μία υπόθεση εθνικής ταυτότητας, προσεγγίζοντας το θέμα...

Άρχισαν τα όργανα στον Σκαι- Ποιες εκπομπές αλλάζουν ώρα μετάδοσης ;

Ναι η Ιωαννα Μαλέσκου δεν πάει καλά σε ποσοστά τηλεθέασης αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι φέτος το μόνο...
- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί επίσης να σας αρέσειΣΧΕΤΙΚΑ
Συνιστάται σε εσάς