“Ο καιρός των χρυσανθέμων” εντυπωσίασε στη Σύρο!

Παναγιώτης Μουλόπουλος
Παναγιώτης Μουλόπουλος

Η καλλιτεχνική περίοδος 2018-’19 άρχισε με τον καλύτερο τρόπο και δη μ’ ένα ταξίδι εκτός έδρας. Το τριήμερο που μας πέρασε βρεθήκαμε στην όμορφη Σύρο για να δούμε από κοντά ένα φοιτητικό φεστιβάλ αλλά και την παράσταση “Ο καιρός των χρυσανθέμων” του Μάνου Ελευθερίου, που διασκεύασαν με σεβασμό και αγάπη η Αλίνα Κοτσοβούλου και η Κίρκη Καραλή και σκηνοθέτησε, με τις ίδιες αρχές, η δεύτερη.

Το ραντεβού δόθηκε την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη της Σύρου, με το κοινό να επιφυλάσσει ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή γι’ αυτή την αξιόλογη παράσταση που παρακολούθησαν με τους: Κώστα Κάππα, Αλίνα Κοτσοβούλου, Δημήτρη Μαύρο, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, Ελένη Τσεφαλά, Γιώργο Ψαλτου, ενώ συμπράττει ο Σταμάτης Τζελέπης. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αφέθηκαν στην σκηνοθετική καθοδήγηση της Κίρκης, η οποία κάθε χρόνο ανεβάζει όλο και πιο πολύ τον πήχη.

Η ιστορία ξεκινά το χειμώνα του 1896 στην Ερμούπολη της Σύρου, που βαδίζει προς τη δύση της ένδοξης ιστορίας της. Τότε καταφθάνει ο θίασος της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου για μια παράσταση στο Θέατρο “Απόλλων”.

- Advertisement -

Ο θίασος θα γευματίσει στο μέγαρο των Πινά, μιας παλαιάς οικογένειας που έχει χάσει πια την αίγλη και τα πλούτη της. Ξεπεσμένοι αριστοκράτες και ηθοποιοί μπλέκονται σε ένα σκηνικό θαυμάτων, όπου μυστικά βγαίνουν στο φως, θεατρικά λόγια απευθύνονται σα βέλη, άριες ακούγονται για πρώτη φορά από το γραμμόφωνο και η αγάπη θριαμβεύει, μεταφέροντας μας σε μια εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Χιούμορ και συγκίνηση, κωμωδία και δράμα, διαρκώς αλληλοκαλύπτονται, φέρνοντας στο προσκήνιο τις τραγικές φιγούρες των ηρώων, μα κυρίως, των ίδιων των ηθοποιών.

Η ταυτότητα της παράστασης
Θεατρική διασκευή:
Αλίνα Κοτσοβούλου – Κίρκη Καραλή
Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Art direction/Σκηνικός χώρος: Σέργιος Κο
Κίνηση: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Ενδυματολογία: Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου
Ηχητικό περιβάλλον: Αλέξανδρος Κόνιαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Clive Sargent
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Oργάνωση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *