Νόνη Δούνια: “Δεν θεωρώ πως πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους και να τους αποκλείουμε.”

Ευάννα Ζουμπούρογλου
Ευάννα Ζουμπούρογλου

Την Νόνη Δούνια λίγο πολύ την γνωρίζουμε οι περισσότεροι μέσα από την δουλειά της ως μοντέλο ύστερα από την συμμετοχή της στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 το 1996. Μια γυναίκα με μεσογειακή ομορφιά που δεν δίστασε να ασχοληθεί και με την υποκριτική και την παρουσίαση. Το 2002 γνώρισε τον σύζυγο της Κυριάκο Μουρατίδη με τον οποίο παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα. Μαζί αποκτούν δύο παιδιά τον Στάθη και την Ρία, που όπως έχει δηλώσει η ίδια αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή της.

Φτάνοντας στο σήμερα, η Νόνη Δούνια επιλέγει να ασχοληθεί με την πολιτική θέτοντας την επόμενη Κυριακή 26 Μαΐου την υποψηφιότητα της για δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη με τον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής” και μιλάει στο tinasmess για τους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική, το όραμα της για τον Δήμο του Πειραιά, την επιρροή που έχει το πρώην επάγγελμα της στην γνώμη του κόσμου αλλά και την στήριξη του συζύγου της…

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την επιθυμία σας να ασχοληθείτε με την πολιτική και συγκεκριμένα στον Δήμο του Πειραιά. Τι σας ώθησε στην απόφαση σας αυτή;

- Advertisement -

Τα τελευταία χρόνια ζούμε όλο και πιο έντονα στην καθημερινότητα μας τα προβλήματα και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Θεωρώ ότι κάθε πολίτης οφείλει να συμμετέχει όσο πιο ενεργά γίνεται στα κοινά με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

O Πειραιάς είναι η πόλη που έχω μεγαλώσει και ζω με την οικογένεια μου. Πάντα ήμουν κοντά σε φιλανθρωπικές δράσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω πιο ενεργά.

Είχαμε ακούσει ότι θα θέτατε υποψηφιότητα για βουλευτής, υπάρχει αυτό στα σχέδια σας;

Στις τελευταίες Εθνικές εκλογές ήμουν υποψήφια βουλευτής στην Α Πειραιά και Νήσων. Η πρόθεση μου είναι να συμμετέχω σε όποια προσπάθεια γίνεται και κρίνω αξιόλογη.

Ο κόσμος σας γνώρισε ως μοντέλο, κατά πόσο πιστεύετε θα επηρεάσει το πρώην επάγγελμα σας την κρίση τους; Έχετε δεχτεί αρνητικά σχετικά σχόλια;

Έγινα γνωστή μέσα από τη δουλειά μου στο χώρο της μόδας. Παράλληλα τα τελευταία 25 χρόνια εργάζομαι στο χώρο του θεάματος ως παρουσιάστρια , ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός. Δεν θεωρώ πως πρέπει να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους και να τους αποκλείουμε. Όσο για τα αρνητικά σχόλια έχω μάθει καλά λόγω της δουλειάς μου ,ότι είναι αδύνατον να αρέσουμε σε όλους.

Αποτελεί ακόμη θεωρείτε ταμπού στην κοινωνία μας η θέση της γυναίκας στην πολιτική;

Η πολιτική είναι παραδοσιακά ανδροκρατούμενος χώρος. Γενικά η θέση της γυναίκας στην κοινωνία χρειάζεται ενίσχυση και ίσες ευκαιρίες. Πιστεύω στις γυναίκες και τις ικανότητες τους. Μια γυναίκα πρέπει καθημερινά να επιτυγχάνει σε πολλαπλούς ρόλους ως εργαζόμενη, μητέρα, σύντροφος, νοικοκυρά και κρίνεται αυστηρά γι’ αυτό.

Γιατί επιλέξατε να συμπολιτευτείτε με τον κ. Γιάννη Μώραλη και τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», και ποιο το όραμα σας για τον Δήμο του Πειραιά;

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και το έργο που έγινε την τελευταία πενταετία στον Πειραιά πήρα την απόφαση να συμμετέχω για πρώτη φορά στον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη. Θέλω να είμαι μέρος της ομάδας που κάνει έναν Πειραιά νικητή. Θέλω όπως εγώ έτσι και τα παιδιά μου να είναι περήφανα ως Πειραιώτες και να ζουν σε μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, φιλική και φιλόξενη σε όλους.

Με ποιο κομμάτι θα θέλατε να ασχοληθείτε στον δήμο και γιατί;

Ήδη είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά όπου συντελείται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια. Θα με ενδιέφερε επίσης ο τομέας προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος που είναι η πόλη του Πειραιά. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επισκέπτες και επιχειρήσεις ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα της πόλης.

Έχετε δηλώσει πως αγαπάτε πολύ τον Πειραιά, ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος το οποίο επισκέπτεστε συχνά;

Έχω πολλά αγαπημένα μέρη στον Πειραιά και δεν θα μπορούσα να διαλέξω ένα. Ο Πειραιάς είναι πολυδιάστατος .Το ίδιο απολαμβάνω μια βόλτα στο Μικρολίμανο και την Πειραϊκή, το φαγητό στη Δραπετσώνα και την νυχτερινή ζωή που είναι παντού στην πόλη.

Ο σύζυγος σας, κ. Κυριάκος Μουρατίδης σας στηρίζει σε αυτήν σας την απόφαση;

Ο σύζυγος μου είναι πάντα δίπλα μου όπως κι εγώ γι’ αυτόν. Με στηρίζει σε ότι κάνω και έχουμε κοινή γραμμή στις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της οικογενείας μας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να μεταφέρετε στους πολίτες;

Καλό είναι όλοι μας να δούμε την θετική πλευρά της ζωής. Να αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και παράλληλα να ενεργούμε για τις πιθανές λύσεις. Αντί να γκρινιάζουμε και να παραπονιόμαστε για την καθημερινότητα μας μπορούμε να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *