Netflix: Ποιες ελληνικές ταινίες και σειρές μπορώ να δω;

team
team
Los Angeles - October 23, 23021: Netflix building signage in Hollywood

Ο δρόμος φαίνεται ότι ανοίγει και για τις ελληνικές σειρές και ταινίες στο Netflix, των οποίων οι παραγωγές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ξένες.

Η σειρά Maestro, του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, άνοιξε το δρόμο στην πλατφόρμα του Netflix, φέρνοντας γούρι και σε άλλες ελληνικές παραγωγές, κατακτώντας μάλιστα μια θέση στις τοπ 10 σειρές και ταινίες.

Ελπίζουμε ο κατάλογος του Netflix, με τις ελληνικές σειρές και ταινίες να μεγαλώνει όλο και περισσότερο, καθώς η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η γλώσσα μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και να γίνει περισσότερο γνωστό το μοναδικό ταλέντο των Ελλήνων δημιουργών και ηθοποιών.

Στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro» που αρχικά αποθεώθηκε από το τηλεοπτικό κοινό στο MEGA, o Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

- Advertisement -

Η βιογραφική ταινία του 2019, σε σενάριο Κατερίνας Μπέη και σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή, ακολουθεί τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η πολυτάραχη ζωής της Ευτυχίας, αφιερωμένη στις τέχνες και τις αντισυμβατικές επιλογές διαμορφώνει την άνοδό της καθώς γίνεται η πρώτη διάσημη Ελληνίδα στιχουργός.

Ο Καζαντζάκης είναι ελληνική βιογραφική ταινία του 2017, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Σμαραγδή. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ού αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη και στηρίζεται πάνω στο έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο», το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του. Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.
Η ταινία ήρθε πρώτη σε εισιτήρια από τις καλλιτεχνικές ταινίες στην Ελλάδα και αμέσως μετά ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της διεθνούς πορείας της.

El Greco

Το El Greco, είναι ιστορική βιογραφική ταινία διεθνούς παραγωγής, του 2007, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, και σενάριο Τζάκι Παβλένκο και Γιάννη Σμαραγδή. Λίγο πριν ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία, και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με την μοιραία σύγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα
Όταν προβλήθηκε το 2007 έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα με 1.200.000 θεατές, το οποίο δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα. Μεταξύ πολλών άλλων, απέσπασε 8 κρατικά βραβεία μεταξύ των οποίων Καλύτερης ταινίας (στην Ελένη Σμαραγδή) και Σκηνοθεσίας στον Γιάννη Σμαραγδή.

Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι

Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι είναι ταινία διεθνούς παραγωγής σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, σε παραγωγή της Alexandros Film και σε σενάριο που συνυπογράφουν οι Γιάννης Σμαραγδής, Παναγιώτης Πασχίδης, Τζάκι Παβλένκο και Βλαντίμιρ Βαλούτσκι.
Πρόκειται για την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και καταλήγει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την επανάσταση του 1821. Κατά την παραμονή του στην Ρωσία, εξελίσσεται σε ζάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού. Εντωμεταξύ η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον φέρνει αντιμέτωπο με συμφορές, μέχρι που χαρίζει όλη του την περιουσία και τον ίδιο του τον εαυτό στο όνομα της αγάπης.

Bachelor (1,2,3)
Το The Bachelor, The Bachelor 2 και The Bachelor 3 της Showtime Productions είναι από τις ελληνικές σειρές και ταινίες που κατέκτησαν την κορυφή του Netflix.

Στο «The Bachelor», το λάθος μιας νύφης φέρνει κοντά τέσσερις παλιούς φίλους, μια πρώην που λατρεύει το τανγκό και έναν πεθερό αποφασισμένο να καταστρέψει μια αγάπη με τη νεκροφόρα του.

Στο «The Bachelor 2», μια νέα ευκαιρία για μπάτσελορ πάρτι προκύπτει όταν ένας παλιός φίλος ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αλλά το κύριο γεγονός, ο γάμος, συνοδεύεται από πολλά δράματα.

Και στο «The Bachelor 3», ο Τζίμης συγκεντρώνει τους φίλους του για ένα από τα θρυλικά τους μπάτσελορ πάρτι. Τα πράγματα ξεκινούν καλά, αλλά σύντομα ένα απροσδόκητο γεγονός διαταράσσει τον γάμο.

Μικρά Αγγλία

Η Μικρά Αγγλία είναι μια ελληνική δραματική-ρομαντική ταινία εποχής του 2013, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία έγραψε και το σενάριο της ταινίας.
Η 20χρονη Όρσα είναι ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ, αλλά καθώς είναι κλειστός χαρακτήρας, δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, η Μόσχα, είναι δυναμική, έχει όνειρα και θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς. Για τη μητέρα τους, σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλαντικό Σουρ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον.

TAGGED: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *