Μικρά tips που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας

Βίκυ Ανδρή
Βίκυ Ανδρή

Γυαλίστε το νίκελ

Αν θέλετε να αστράφτει ο νικελένιος νεροχύτης σας, ρίξτε σε µια στυµµένη λεµονόκουπα λίγο αλάτι ή µαγειρική σόδα και τρίψτε τον µε τη φλούδα του λεµονιού. Ξεπλύνετε και… καθρεφτιστείτε!


Μαλακώστε τη µαύρη ζάχαρη

Αν κάθε φορά που ανοίγετε το βαζάκι µε τη µαύρη ζάχαρη παλεύετε για να πάρετε µία κουταλιά, προσθέστε λίγη φλούδα από λεµόνι, που θα την αρωµατίσει και θα κρατήσει την υγρασία.

- Advertisement -

Για τα σκουλαρίκια

Αν µένετε συνεχώς µε ένα σκουλαρίκι επειδή το άλλο έχει πέσει µέσα στο συρτάρι µε τα εκατοντάδες µικρά µικρά άλλα πραγµατάκια, ένας εύκολος και οικονοµικός τρόπος για να τα έχετε πάντοτε σεταρισµένα είναι οι παγοθήκες. Ναι, καλά διαβάσατε! Πάρτε µια παλιά παγοθήκη (αν θέλετε, βάψτε τη και µ’ ένα ωραίο χρωµατάκι) και σε κάθε υποδοχή της τοποθετήστε τα σκουλαρίκια σας.

Φίλτρο καφέ στα… έπιπλα

Αν ξεµείνατε από ξεσκονόπανο ή χαρτί κουζίνας ή εφηµερίδα και θέλετε να καθαρίσετε τα τζάµια ή το γυάλινο τραπεζάκι που έχει γεµίσει δαχτυλιές, πάρτε ένα φίλτρο καφέ και κάντε τη δουλειά σας. Το τζάµι, αλλά και ο καθρέφτης, θα γυαλίσουν στο λεπτό.

Για γόβες… ατσαλάκωτες
Αν θα ταξιδέψετε και δεν θέλετε να χαλάσετε τα ρούχα και τις γόβες σας στριµώχνοντάς τα όλα στη βαλίτσα, πάρτε ένα ζευγάρι ανδρικές κάλτσες, κατά προτίµηση αθλητικές, και βάλτε τα παπούτσια σας µέσα. Προφυλάσσονται µια χαρά, τόσο οι γόβες όσο και τα ρούχα σας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *