Μια Κρητικιά νικήτρια του Βρετανικού “MasterChef”

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Τελικά η Ειρήνη Τζώρτζογλου όχι μόνο κατάφερε να φτάσει στην τελική πεντάδα του βρετανικού “MasterChef” (Μια Ελληνίδα στην τελική πεντάδα του βρετανικού “MasterChef”) αλλά να σηκώσει και το μεγάλο τρόπαιο του ριάλιτι μαγειρικής της χώρας στον πρώτο στην ιστορία του παιχνιδιού τελικό με τρεις γυαναίκες και μάλιστα μαγειρεύοντας ένα 100% ελληνικό μενού με αρνίσια παϊδάκια, τραχανά και μπακλαβά για επιδόρπιο.

Το πάθος της για την μαγειρική την οδήγησε να βρίσκεται στο πιο ψηλό βάθρο στην ηλικία των 61 χρόνων. Η μεγάλη νικήτρια ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα 20 της χρόνια, αλλά γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο φροντίζει να επισκέπτεται τακτικά. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου, ενώ είχε μια πολύ πετυχημένη καριέρα ως  τραπεζίτης στον βρετανικό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ωστόσο, πάντοτε η μεγάλη της αγάπη ήταν η μαγειρική κι έτσι το πάθος της την οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό μαγειρικής του Masterchef. Πέρασε από όλα τα στάδια του διαγωνισμού και βρέθηκε αντιμέτωπη με πενήντα επτά μάγειρες. Τόσο οι κριτές όσο και οι σεφ που επισκέφθηκαν τον διαγωνισμό εξεπλάγησαν από τις μαγειρικές της ικανότητες χαρακτηρίζοντας τα πιάτα της ως “θεϊκά” , “εκπληκτικά” και “φανταστικά”. Τα ελληνικά προϊόντα πρωταγωνίστησαν στα πιάτα τις και οι ελληνικές της συνταγές ήταν αυτές που πάντα την έκαναν να ξεχωρίσει, ενώ μάλιστα έχει γίνει γνωστή για τις μεσογειακές και ελληνικές μαγειρικές τεχνικές της.

Δείτε το βίντεο από την τελευταία δοκιμασία που την έφερε στην κορυφή:

- Advertisement -

http://www.youtube.com/watch?v=uOt_Np6PxsY

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *