Μία Ημέρα γιορτής με θέμα την Παιδιατρική Διατροφή διοργάνωσε η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοικτή διαδραστική εκδήλωση της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, η οποία είχε ως θέμα την Παιδιατρική Διατροφή. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κλάδου σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES), οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έμπειρους επαγγελματίες υγείας που λαμβάνουν μέρος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” και να ενημερωθούν για το σωστό διατροφικό πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά τους, με στόχους ένα καλύτερα ρυθμισμένο σωματικό βάρος και μία φυσιολογική σωματική ανάπτυξη.

Έτσι, σε μία ξεχωριστή ημέρα χαράς περισσότεροι από 100 γονείς με τα παιδιά τους προσήλθαν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (Προμπονά 27 & Επινίκου 4 – Άνω Πατήσια), με σκοπό να αξιολογηθούν σωματομετρικά ΔΩΡΕΑΝ και να λάβουν υπεύθυνες διατροφικές οδηγίες και συμβουλές από τους εξειδικευμένους διατροφολόγους στην Παιδιατρική Διατροφή. 

- Advertisement -

Σε όλα τα παιδιά πραγματοποιήθηκε Διατροφολογικό Check Up στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Παιδοδιατροφολογικής Μονάδας της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, το οποίο περιλάμβανε ζύγισμα, σωματομετρήσεις, λιπομέτρηση, αξιολόγηση σωματοδομής και διατροφικών συνηθειών με τη χρήση διαγνωστικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και επίκαιρη διάλεξη με θέμα: Η «Παιδιατρική διατροφή στην μετά COVID εποχή» από τον πρόεδρο της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας Δρ. Δημήτριο Γρηγοράκη. 

Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης επιβεβαίωσαν το υψηλό ποσοστό υπερβαρότητας και παιδικής παχυσαρκίας που παρατηρείται στον ελληνικό πληθυσμό, καθώς και την ανάγκη για υπεύθυνη παρέμβαση και ολιστική διαχείριση του προβλήματος.  

Στους υποστηρικτές της εκδήλωσης συγκαταλέγονται το φυτικό τυρί, τα ροφήματα αμυγδάλου «ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο» και τα ζυμαρικά «ΗΛΙΟΣ».

Λίγα λόγια για την ΕΛΔΕ STUDIES

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) – Hellenic Nutritionists Society, είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα.

Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) αποτελεί τον Εκπαιδευτικό της βραχίονα και προσφέρει μία ευρεία γκάμα μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε διάφορους τομείς της επιστήμης της διατροφής, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας.

Σκοπός, είναι η ολοκληρωμένη παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε επιστήμονες υγείας με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου. Επιπλέον, για την αρτιότερη επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευομένων παρέχεται πρακτική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά, εργαστηριακή εμπειρία και εποπτεία παρακολούθησης.    

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία συνεργάζεται με το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Στρατηγικές Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παιδικής Παχυσαρκίας», προσφέροντας την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει με σκοπό την εργαστηριακή και πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *