Μαρία Μπακοδήμου: Ψυχρές σχέσεις με τον ΣΚΑΙ;

team
team
μπακοδημου

Θα το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ γιατί κρατιέμαι μέρες και ας με διαψεύσουν. Ο ΣΚΑΪ δεν τρελαίνεται για τη Μαρία Μπακοδήμου και η Μαρία Μπακοδήμου δεν τρελαίνεται για τον ΣΚΑΪ. Η Μαρία το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε για να κάνει μια καθημερινή εκπομπή στη θέση της Ιωάννας Μαλέσκου (και μία βραδινή που δεν είδαμε, φυσικά, ποτέ). Από την ημέρα που ήρθε στο κανάλι η Φαίη Σκορδά η Μαρία «εκτοπίστηκε» -έτσι τουλάχιστον ένιωσε- στο Σαββατοκύριακο. Από εκεί και πέρα λειτούργησε -και συνεχίζει να λειτουργεί- με τυπικότητα και οι δυο πλευρές περιμένουν να λήξει το συμβόλαιο και να ζήσουν εκείνοι καλά και εμείς -ελπίζουμε- καλύτερα. Φυσικά στην ελληνική τηλεόραση έχουμε δει ουκ ολίγες ανατροπές.

Αυτό φυσικά δεν κάνει τη Μαρία κακή παρουσιάστρια, γιατί η αλήθεια είναι πως τις εξετάσεις της στο είδος τις έχει περάσει εδώ και 20 χρόνια με επιτυχία. Αν έχεις πάρει μία φορά το Proficiency, το έχεις για πάντα. Δεν στο αφαιρεί το British Council επειδή με τα χρόνια έχεις ξεχάσει τα μισά αγγλικά που είχες μάθει τότε. Πάμε τώρα στην αφορμή αυτής της κουβέντας.

Ο φίλος μου Δημήτρης Ουγγαρέζος, εύλογα αναρωτήθηκε δημόσια αυτό που ουσιαστικά σκεφτήκαμε όλοι την ώρα που προβλήθηκε στο «Γεια σου» το επίμαχο βίντεο με το ξέσπασμα της Super Κικής. Η έντονη αφοριστική αντίδραση της παρουσιάστριας μετά το τέλος της συνέντευξης ήταν όντως ένα μικρό θεατρικό για να μη «λερωθεί» κι εκείνη ή όντως δεν έχει ιδέα για το περιεχόμενο της εκπομπής που παρουσιάζει; Η αλήθεια δεν την ευνοεί ούτε στη μία εκδοχή, ούτε στην άλλη.

Η αντίδραση του ΣΚΑΪ

- Advertisement -

Εξάλλου στο κανάλι υπήρξε έντονη ενόχληση, μάθαμε κιόλας ότι «έπεσαν» και κάποια τηλεφωνήματα σε όχι πολύ καλό κλίμα. Στη συνέχεια το βίντεο αφαιρέθηκε και από το site του καναλιού αλλά και από την πλατφόρμα της glomex, σαν μία κακιά στιγμή που πρέπει να ξεχαστεί. Έχοντας περάσει από τον ΣΚΑΪ, γνωρίζω ότι τέτοια βίντεο δεν αρέσουν καθόλου στη δίοικηση, καθώς θεωρούν ότι δεν συνάδουν με το «εκλεπτυσμένο» προφίλ του καναλιού. Και για τη συγκεκριμένη διοίκηση δεν μπορείς να πεις ότι δεν παρεμβαίνει και καθόλου στο περιεχόμενο των εκπομπών.

Τι είχε όμως συμβεί στην πραγματικότητα;
Το κάναμε λοιπόν το μικρό μας ρεπορτάζ και μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να πούμε πως η Μαρία Μπακοδήμου όντως δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της περιβόητης συνέντευξης και είδε πρώτη φορά το μονταρισμένο υλικό μαζί με εμάς. Ευθύνη σε αυτό όμως γι’ αυτό δεν έχει ο δημοσιογράφος που παίρνει τη συνέντευξη, ούτε εκείνος που τη μοντάρει (δεν είναι πάντα ο ίδιος άνθρωπος) αλλά ο αρχισυντάκτης και ο παρουσιαστής όταν έχει και την επιμέλεια της εκπομπής (όπως π.χ η Σίσσυ Χρηστίδου).

Η Μαρία Μπακοδήμου, ακομα και αν ισχύει αυτο που λενε κάποιοι ότι πηγαίνει μόνο στη σύσκεψη της Παρασκευής στα γραφεία της εκπομπής στο Νέο Φάληρο (πέρσι η εκπομπή «έβγαινε» από τα studio Alfa στο Μαρούσι), όπου εκεί ουσιαστικά την ενημερώνουν για τη σκαλέτα των δύο επόμενων ημερών, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν ασχολείται με το project τις υπόλοιπες μέρες- η τεχνολογία εξάλλου μας επιτρέπει να δουλευουμε και απόσταση. Επίσης παλιά από ήταν γνωστό ότι η Μαρία ήταν εργασιομανής.
Φυσικά ως παρουσιάστρια με περγαμηνές έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει την προβολή ενός θέματος ή να απαιτήσει να μονταριστεί ξανά, εκτός αν αφορά φυσικά υποχρέωση του σταθμού. Αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν γνώριζε ακριβώς το περιεχόμενο, δεν θα είχε επιτρέψει την προβολή του, γιατί η Μαρία που ξέρουμε δεν είναι ο άνθρωπος που θα έκανε σε κάποιον αυτό που δεν θα ήθελε να κάνουν σε εκείνη.\

Πηγή: okmag.gr – Νίκος Γεωργιάδης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *