Μάρα Μεϊμαρίδη: Ερχονται οι «Μάγισσες της Σμύρνης 2»

Τίνα Μεσσαροπούλου
Τίνα Μεσσαροπούλου

Είναι γεγονός! Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου “Οι Μάγισσες της Σμύρνης”, που σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και μεταφέρθηκε τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο με τεράστια επιτυχία, η Μάρα Μειμαρίδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του youfly.com και του Πάνου Κατσαρίδη είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας που αγαπήθηκε όσο λίγες…

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια των “Μαγισσών της Σμύρνης” θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων μέχρι το τέλος του χρόνου και το youfly.com έχει σήμερα αποκλειστικά όλες τις λεπτομέρειες αλλά και το εξώφυλλο του βιβλίου.

Ο τίτλος του νέου βιβλίου της Μάρας Μειμαρίδη είναι “Κατίνα 1922- 1925”, αφού η υπόθεση παρακολουθεί τη ζωή της κεντρικής ηρωίδας Κατίνας Καραμάνου στα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

- Advertisement -

Γιατί αποφάσισε τώρα η Μάρα Μειμαρίδη να γράψει τη συνέχεια;

Την απάντηση μας τη δίνει η ίδια: “Μετά τη σαρωτική επιτυχία της θεατρικής παράστασης που κάναμε στο Παλλάς, ένιωσα ότι οφείλω στον κόσμο να διηγηθώ τη συνέχεια της ζωής της Κατίνας. Tί έγινε στα χρόνια μετά την Καταστροφή, ποιος ήταν ο τέταρτος σύζυγός της και πολλά ακόμα που της συνέβησαν. Με ρωτούσαν οι αναγνώστες τί απέγινε η Ευταλία, η Φούλα, η Δέσποινα… Ηρθε λοιπόν η ώρα να τους πω…”.

Η δημοφιλής συγγραφέας μας έδωσε και μια πρώτη γεύση της ιστορίας, που όπως φαίνεται θα είναι εξίσου συνταρακτική με την πρώτη.

Στο πρώτο βιβλίο η Κατίνα γεννιέται στην Καππαδοκία το 1877 από πατέρα Τούρκο, τον Σαμπατζή μπέη και μάνα Χριστιανή και μετά το θάνατο του πατέρα της μάνα και κόρη καταφεύγουν στη Σμύρνη ξυπόλητες. Εκεί ανοίγουν ένα μαγαζάκι που πουλάνε κρέμες και καϊμάκια και μπλέκονται με τη μαγεία γνωρίζοντας στους φτωχομαχαλάδες την Μάγισσα Αττάρτη. Με όπλο τα μάγια, η Κατίνα καταφέρνει να παντρευτεί τρεις άντρες, από τους καλύτερους γαμπρούς της Σμύρνης και από πάμφτωχη γίνεται πάμπλουτη. Μια μέρα τα χαρτιά δείχνουν φωτιά και όλεθρο και οι Σμυρνιές ξεπουλάνε τα πάντα κι έρχονται στην Ελλάδα Ιούνιο του 1922, τρεις μήνες πριν την Μικρασιατική καταστροφή σώζοντας όλη τους την περιουσία.

Το καινούριο βιβλίο ξεκινά την διήγηση εδώ και περιγράφει τη ζωή της Κατίνας Καραμάνου από το 1922 έως το 1925. Αγοράζεται ένα σπίτι στην Αίγινα να στεγάσει την οικογένεια που είναι πολυμελής. Η μάνα Ευταλία, η θεία Φούλα, η εξαδέλφη Δέσποινα και τα παιδιά. Τιμωρημένη από την Αττάρτη, επειδή σκότωσε τον τελευταίο της σύζυγο και την ερωμένη του η Κατίνα στρέφεται στην δαιμονική μορφή της Βαλιντέ. Εδώ στην Αίγινα γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δημήτριο Μαντζώρο, ένα Κερκυραίο που έρχεται καθηγητής στο Γυμνάσιο του νησιού. Ο Δημήτριος έχει ένα σκοτεινό παρελθόν. Η μητέρα του τον εγκατέλειψε στα εννιά του χρόνια, η αρραβωνιαστικιά του δολοφονήθηκε την ημέρα του γάμου τους, ο ίδιος ήταν μπλεγμένος με τον Κάιζερ και το Γερμανικό εσπιονάζ στην απαρχή του Μεγάλου Πολέμου. Εξαιρετικός λόγιος όμως και πολύ γοητευτικός, η Κατίνα τον παντρεύεται στην Κέρκυρα, θέλοντας να ρίξει φως στο παρελθόν του…

Ήδη γίνονται προχωρημένες συζητήσεις ώστε η “Κατίνα” της Μάρας Μειμαρίδη να μεταφερθεί και στο θέατρο, και συγκεκριμένα στη σκηνή του Παλλάς, όπου οι “Μάγισσες της Σμύρνης” σημείωσαν ρεκόρ 140.000 εισιτήριων σε 100 απόλυτα sold out παραστάσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *